Ексклузивно Кирил Петков: България експулсира 70 руски дипломати (допълнена)

Край със сертификатите 'Коректна фирма': напускали България заради постоянни атаки

OFFNews Последна промяна на 19 октомври 2018 в 14:30 15853 2

Проектът "Коректна фирма" спира да издава сертификатите си в България. Той щял да продължи да съществува в Унгария, Румъния, Чехия, Франция и Полша.

От компанията „Изследователски център на клиентските мнения”, която издава грамотите, обясниха решението си с това, че са били атакувани от "няколко души, чиято цел е само да ги унищожи по всеки възможен начин".

"Полагахме много усилия, за да промотираме фирмите, които участват в проекта. За съжаление, не можахме да съсредоточим работата си върху нашите компании, тъй като отдавна бяхме изправени пред многобройни, постоянни атаки", се казва в съобщението, публикувано на уебсайта на "Коректна фирма".

Проектът работи у нас от 2015 г. Той откривал безупречните фирми чрез софтуер, който отсявал тези, за които нямало негативни коментари онлайн.

Всеки търговец, който се сдобие с такъв сертификат, получава и стикери, които може да постави в своите офиси, върху служебни автомобили, витрини на магазини и пр. Каква е ползата извън лепенките не е ясно. Въпреки това хиляди фирми решили да си платят, включително болници, включително община Сухиндол.

През 2016 г. Комисията за защита на потребителите (КЗП) санкционира компанията и ѝ забрани да издава сертификатите си "Коректна фирма". Мотивите ѝ бяха, че те се раздават без конкретни и ясно формулирани критерии, на които трябва да отговаря дейността им, което заблуждава клиентите. КЗП установи още, че не само "коректни" фирми се хвалят със сертификата - в списъка имало санкционирани за административни нарушения или нелоялни практики.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23323

2

Стефан

21.10 2018 в 00:16

:)))
Остави се, и леопардови клинове не съм виждал сума време. А беше удобно - винаги ги обличаха на национални празници, и за концертите на лепа брена. Май и за трифонов.

12745

1

cepcem

20.10 2018 в 19:05

Жалко. Много ми улесняваха живота. Видя ли стикера във офис или магазин - кръгом и при конкуренцията. Изпълнява функцията на татуировките и тигровите мотиви при физическите лица.