Кога една кола е за скрап?

OFFNews 27 октомври 2022 в 10:22 914 0

Автомобилен трафик

Снимка Архив

Как да си отговорим на въпроса дали не е дошъл моментът да се разделим със стария си автомобил?

Често се случва в живота колата да се развали. Тогава започват разправиите със сервизи, автомеханици, ремонти, резервни части и разбира се – цената за всичко това.

От една страна стои любовта Ви към превозното средство, което толкова години вярно Ви служи и Вие сте инвестирали немалко пари в него, а от друга - цената, която ще струва да се извърши определен ремонт. Цената, която включва диагностика, резервни части, смяната им в автосервиз, трудът на механика и всякакви други допълнителни разходи.

На дневен ред е и въпросът – дали не е дошъл моментът да се разделя със старата си кола, да я предам за скрап и с парите, които ще спестя, плюс парите, които ще получа за нея, да си купя друг автомобил втора употреба.

Разбира се, това е само една възможна ситуация от живота, която обаче се случва доста често – особено при смяна на сезоните, тогава колите се развалят най-често – влага, смяна на температурите, непостоянно време и всякакви други природни явления.

Имаме и остарялата пътна мрежа в България – дупки, развалени пътища, ремонт на ремонтите и всичко това предполага често посещение в сервиза, бюджет за диагностика, резервни части, труд за подмяната им.

Тогава е добре да си направим сметката заслужава ли си да се наливат пари в остарялата кола или най-добрият вариант е бракуването на автомобила, отписването му от КАТ и покупката на друг, в който вече си заслужава да се инвестира за резервни части, диагностика и труд при механика.

Ако вече сте се замислили да си дадете колата за скрап, може лесно да разберете какво може да получите за нея чрез калкулатора на сайта на Екометал инженеринг – първо трябва да изберете региона, в който се намира автомобилът.

След това да въведете марката му, модела, а накрая и да отбележите има ли акумулатор, ще се възползвате ли от транспорт на компанията или Вие ще го закарате до удобен за Вас пункт за изкупуване на стари коли.

Веднага ще видите ориентировъчна цена, на която автомобилът Ви ще бъде изкупен, както и удобната възможност веднага да си запазите час, за да бъде извозен Вашият остарял автомобил.

След като запазите час, с Вас ще се свърже представител от колцентъра на Екометал, който ще потвърди всичко необходимо за резервирания час, ще отговори любезно и възпитано на всичките Ви въпроси, които междувременно са възникнали и ще Ви даде насоки, какво друго още е необходимо за взимането на автомобила от адрес.

Разбира се, Вие може да решите сами да закарате колата си до удобен пункт за изкупуване на Екометал, каквито организацията има в цялата страна, за което ще се възползвате и от специалната премия, която Ви е осигурена.

Тогава, когато знаете какви пари ще получите при бракуването на автомобила си, ще знаете и колко ще сте спестили от излишния ремонт, покупката на резервни части и труда в автосервиза, така че за Вас ще бъде далеч по-лесно да решите дошло ли е време да се отървете от старата си кола и да я смените с друга, по-нова.

Ако възникнат допълнителни въпроси, винаги може да се обърнете към колцентъра на Екометал, който работи всеки ден от 8 до 20 часа, включително събота и неделя, за да зададете Вашите въпроси.

Дотогава разгледайте калкулатора, който веднага Ви показва ориентировъчната цена, която може да получите, ако върнете кола за скрап в Екометал.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София