Quantcast

Кметът на "Витоша" на борба с ромски катун, настанил се в частен имот

OFFNews Последна промяна на 18 март 2016 в 08:42 4220 6

Снимка бТВ

Ромските постройки, които изникнаха в столичния район "Витоша", ще бъдат унищожени до края на следващата седмица.

Това заяви кметът на район „Витоша” инж. Теодор Петков по бТВ. По думите му за първи път общината е била алармирана за проблема през последните няколко дни, когато граждани подали сигнал. 

Екип на медията, придружен от полицаи от СДВР, не успя да открие никого от незаконно живеещите роми, напуснали домовете си, заради появата на институциите. Така не стана ясно колко души живеят в катуна и откъде са дошли. 

Ден по-рано, при изненадващо посещение на екип на bTV, се виждаха много деца, настанени в мизерните условия.

Инж. Петков обеща да алармира социални грижи, които да направят изненадваща проверка на незаконните постройки в следващите дни. Само така ще може да се установи колко деца и възрастни обитават катуна. 

Кметът на района поясни, че земята, на която са построени бараките е частна, и призова собствениците ѝ да поемат отговорност като сигнализират институциите за подобни проблеми възможно най-рано. "По-добре още, когато се настаняват, да ни алармират, защото иначе се установяват и стават агресивни”, обясни инж. Петков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.03 2016 в 10:46

Mendi - тия са над нещата, за тях закони няма :) Къмпинки, палатки, паланки ... навсякъде !

18.03 2016 в 10:37

А ще почисти ли общината след като премахне катуните? Или собствениците на терените там, които от години се опитват да изгонят тези паразити, ще трябва да почистват сами бунището?

18.03 2016 в 10:11

Вчера уважаемият сайт ни показа как се решават проблеми с нарушаващи закона цигани в Русия.
http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Spetcchasti-potushavat-romski-bunt-v-Rusiia-video_625964.html
И това е правовата държава. Където има закон и той се изпълнява, а не където всички се галят с перце и за да не би да депресираме ромите да ги оставяме да се самонастаняват навсякъде, да се връзват без да плащат към електрическата система и прочее.

18.03 2016 в 10:01

Тия май не ги бърка забраната за къмпонгуване :)

18.03 2016 в 09:48

Класика! Ако си нормален, работещ, семеен, плащаш си данъците и докато почиваш решиш да си опънеш палатката някъде - глоба няколко средни заплати....ако си циганин, неграметоне не работиш и не искаш, в полу диво състояние си и нямаш никаквонамерение да ставяш нормален човек,можеш да се ЗАСЕЛИШ където си искаш и ако някой реши да те изгони веднага 5000 добре платени лъскави НПО-та скачат да те бранят. Евала, че позволихме да ни се качат на главата!

18.03 2016 в 09:36

"Ромските постройки, който изникнаха в столичния район "Витоша", ще бъде унищожени до края на следващата седмица."

хахахахаха. Да не сте дали на някой от новодомците да напише статията. ;)