Никой не иска да строи в "Красна поляна", районът запада

"Господари на ефира" при кмета Иван Чакъров утре

OFFNews 17 март 2016 в 14:10 6504 3

Репортер на "Господари на ефира" отива утре при кмета на столичния район "Красна поляна". Управникът Иван Чакъров не знае какво е сгафил, но предполага, че посещението е свързано с незаконно сметище в квартала.

Едва ли е за зелените площи до Западен парк, които бяха включени в Програмата за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост на Столична община за тази година, смята Чакъров. Докладът на кмета Йорданка Фандъкова, който бе първа точка в дневния ред на СОС днес, бе отложен. Тя е уведомила Чакъров, че предложените от него терени за строеж ще бъдат извадени от списъка за продажба и инвестиции на СО.

Терените са включени в плана за застрояване на района, от 10 години ги предлагам, но няма инвеститорски интерес, обяснява Чакъров. Жители на района се обявиха против евентуалното строителство в градинките. 

Не са градинки, но по-големият проблем е, че никой не иска да купува и да строи в "Красна поляна". Около 35 000 роми живеят в района, голяма част от тях са четвърто поколение столичани, притежават земята, върху която са построени къщите им, обяснява кметът. Според него пришелци вече не идват във "Факултето", заради промените в закона и невъзможността да се регистрират в общината на един и същи адрес.

Преди години двама души се бяха регистрирали в апартамента на президента Георги Първанов, спомня си Чакъров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!