Никой не иска да строи в "Красна поляна", районът запада

"Господари на ефира" при кмета Иван Чакъров утре

OFFNews Последна промяна на 17 март 2016 в 14:10 5378 3

Репортер на "Господари на ефира" отива утре при кмета на столичния район "Красна поляна". Управникът Иван Чакъров не знае какво е сгафил, но предполага, че посещението е свързано с незаконно сметище в квартала.

Едва ли е за зелените площи до Западен парк, които бяха включени в Програмата за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост на Столична община за тази година, смята Чакъров. Докладът на кмета Йорданка Фандъкова, който бе първа точка в дневния ред на СОС днес, бе отложен. Тя е уведомила Чакъров, че предложените от него терени за строеж ще бъдат извадени от списъка за продажба и инвестиции на СО.

Терените са включени в плана за застрояване на района, от 10 години ги предлагам, но няма инвеститорски интерес, обяснява Чакъров. Жители на района се обявиха против евентуалното строителство в градинките. 

Не са градинки, но по-големият проблем е, че никой не иска да купува и да строи в "Красна поляна". Около 35 000 роми живеят в района, голяма част от тях са четвърто поколение столичани, притежават земята, върху която са построени къщите им, обяснява кметът. Според него пришелци вече не идват във "Факултето", заради промените в закона и невъзможността да се регистрират в общината на един и същи адрес.

Преди години двама души се бяха регистрирали в апартамента на президента Георги Първанов, спомня си Чакъров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.03 2016 в 12:37

Много ми е интересно тия цигански коптори на бул. Константин Величков дали са законни ? Опънали са простори на тротоара и по никакъв начин не може да мине човек от там.

17.03 2016 в 15:15

до уточнител14:46 17 мар 201601- не избързвай!Изчакай Чакъров да си свърши работата.

Чакъров, проблемът на Красна поляна не са циганите, които си бяха тук и преди 1989г, а придошлите катуни от цяла северна България с манталитета си.
Виетнамските общежития трябва да се съборят, а настанените там-по родните им места!
Във Факултета да има само законни постройки и никакво узаконяване на незаконни постройки!
Всички придошли на каруците и обратно по родните места.
Същото да важи и за необразованите селяни с анцузи дошли в София!

17.03 2016 в 14:46

Значи натам да се местя...