Кметът на Солун: Македонците са българи

OFFNews Последна промяна на 25 ноември 2014 в 21:34 39925 18

Янис Бутарис.
Янис Бутарис.

Кметът на Солун Янис Бутарис заяви, че не съществува македонски език, а македонците всъщност са българи.

Изказването е направено пред гръцкия вестник "Неос Космос", който излиза в Австралия.

В интервюто кметът добавя, че трябва да бъде намерено компромисно решение за името на северната съседка на Гърция, което ще бъде болезнено, но необходимо.

„Признавам, че тези хора трябва да получат идентичност. Да бъдат нещо. Да не забравяме, че са българи. Не съществува македонски език. Всичко това беше създадено от Тито”, коментира Бутарис.

Според него Славомакедония е приемливо решение за ново име на Република Македония.

Родът на Бутарис произлиза от македонския град Крушево, припомня "Неос Космос".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.11 2014 в 12:15

И той не е грък, а българин от Крушево, сигурно!

27.11 2014 в 17:19

Напълно вярно ей да чуя един Грък да признае изстената с достойнство за Македония че е България!

27.11 2014 в 14:32

Не си съгласен ,защото по всяка вероятност си комунист. Македония си е отвсякъде сделано в СССР , а подчовеците ,подлогите, най-долните изчадия на нашата нация - съветските подлоги от БКП прилагат послушно заветите на "големия брат".
З.Стоянов , Раковски, Левски и Ботев многократно са казвали истината за Русия ,но днешните "българи" (повечето не заслужават такова звание) са обикновена безродна сган. Уж сме най-гордите и ревностни патриоти, но не четем какво са казали такива герои на Възраждането и все гледаме на някого да се надупим. Дали ще е на нео-либералните педали на Запад или на пияните блядове на Изток - изводът е един- болшинството българи са с манталитет на долна проститутка. Етнонимът българин трябва да бъде изваден от употреба ,докато не населението не го заслужи. В момента само серем на постигнатото до 1944г. и на името градено в този период. Остава да се надяваме ,че това малцинство на истински българи ,което все пак съществува (макар и крайно застрашено) ще надделее над над пост-комунистическата сган.

26.11 2014 в 15:38

1951. Това, което пише в Уикипедия за разрива между Тито и Тошев е много красиво, винаги съм харесвал споровете на идеологическа основа. За жалост не е вярно. Тошев влиза в тесни отношения с гръцката имиграция след гражданската война. Няма да се нагърбвам да кажа колко е гръцка или не, но е факт, че поддържа отношения със съюза.
1952. Грешно е да се твърди, че съюза, югославия и ГД са в основата на идеята за Македония. Те по-скоро я налагат с всякакви средства и начини. Държава Македония, като част от федерация или самостоятелно, е идея още на британското разузнаване, още по времето когато короната се опитва да наложи интересите си в близкия изток и средиземноморието. Тракия винаги е била част от сферата на турското влияние, така че няма как Македония да е част от България, никога не се е поставяло на дневен ред. Това не е с цел да няма силен руски сателит на балканите, а по-скоро с цел ограничаване на турските интереси в западните балкани и осигуряването на стабилна буферна зона.

26.11 2014 в 13:29

Абсолютно вярно!Няма "македонска"нация-това е фикция на Коминтерна.Това е заговор на Сталин и Тито,подкрепен от нашите мекерета Димитров и Коларов.Огромна грешка беше на Ж.Желев,че как се пръкнаха като"република",така ги призна.Та после ни плюха,плюха,мародерстваха по границата,какво ли не ни наричаха.....
Прави са гърците,да не ги признават.Та и на Халкидики,да ги карат,да си лепят-закриват МК-то на рег.табелите на колите.
Баба и дядо са родени в Прилеп,"Вардарска Македония".
Чисти българи,спасявали се през Войните в София.
И комунистите им написаха в старите соцтескерета"македонец".

26.11 2014 в 11:28

не се радвайте, не го хвалете този византиец. Не го казва защото държи на истината или много обича българите. Казва го защото Гърция не признава името Македония, защото македонците претендират за българското население в Берломорска Тракия и гръцка Македония и настояват че то е македонско, а България УВИ МЪЛЧИ десетилетия и дне даже,ЗА ТОВА, ЧЕ ГЪРЦИЯ в течение на БЛИЗО 100 год. е ИЗКОРЕНИЛА българрите от своите земи, било чрез спогодби за изселване, или с погърчване. Его този византиец, савмо ако повдигнем въпроса за т. т. нар. от Гърция славофони т. е. българи в Гърция ще обърне палачинката.

26.11 2014 в 09:46

Аз последния път като ходих в Солун за два дена срещнах само двама души,които не говориха български (не че не го разбираха,а просто не говореха)!

26.11 2014 в 08:38

Евала...

26.11 2014 в 06:32

Коминтерна дядо попе ,коминтерна!!!! Единственото нещо което не мога да простя на този режим е македония! Навсякаде са се гаврили с хората,но само тук са се изгаврили с нацията и историческата и идентичност!

25.11 2014 в 23:07

То щото в Солун и околия почти няма Българи. :)