Кметът на Поморие: Призовавам Тончев да излезе и да ме обвини директно

OFFNews - Бургас 04 февруари 2016 в 17:08 5146 0

Снимка OFFNews

Иван Алексиев показва некролога, изготвен за него

Кметът на Поморие Иван Алексиев свика извънредна пресконференция в Бургас, провокирана от интервю на пребития журналист Стоян Тончев. В сутрешния блок на Нова телевизия Тончев заяви, че в основата на побоя му стои Община Поморие.

Не мога да допусна един човек, независимо какви са му помислите към кмета, да поставя в такава грозна и унизителна ситуация общината, без каквито и да било основания и доказателства. В тази връзка са извършени и се извършват многобройни проверки от компетентните органи на Република България, които до момента не са констатирали квалифицираните от Тончев нарушения, каза на пресконференцията кметът Алексиев.

"Днес Стоян Тончев директно обвини администрация, служители и общински съветници от Община Поморие в участие и поръчка на нападението над него. Позволи си да дава указания на прокуратурата и разследващите органи какви процесуално-следствени действия да извършват. На база тези „указания” косвено се навежда общественото мнение на мисълта, че кметът на Община Поморие е пряко отговорен, дали чрез шофьора си или чрез общински съветник, за извършеното престъпно деяние над него", каза още Алексиев.

В разпространеното прессъобщение на Община Поморие кметът призовава "Стоян Тончев да има доблестта, след като се явява в качеството на „обвинител” и изземва функциите на разследващите органи и прокуратурата, да заяви директно КОЙ обвинява: Кметът на Община Поморие Иван Алексиев ли? Шофьора на кмета на община Поморие, но КОЙ от всичките петима шофьори? Общински съветник от ОбС Поморие, но КОЙ от всичките 21 съветници?" (запазен е оригиналният правопис - б.р.).

На 04.12.2015 г. в личния фейсбук профил на Стоян Тончев беше публикуван мой некролог, грубо обиждащ мен и семейството ми и посочващ конкретна дата за моето възпоменание. Въпреки това, аз постъпих така, както е нормално да постъпи всеки друг на мое място и подадох сигнал до компетентните органи. Не съм си позволявал нито в качеството си на кмет, нито на физическо лице да давам указания как да се води досъдебното производство и това може да се провери. Въпросите ми към Тончев, които бих искал да задам публично, са: Би ли имал доблестта да излезе и да ме обвини директно? Къде работи, на каква длъжност и от кога? Чии лични интереси защитава? Чии партийни интереси обслужва? - заявява още кметът на Поморие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!