Битият журналист Стоян Тончев: Поръчителите трябва да се търсят в общината

OFFNews 18 януари 2016 в 09:11 3552 0

Аз не обвинявам някой и не конкретизирам лице за това, което ми се случи. За мен поръчителите трябва да се търсят в община Поморие. Това каза пред Нова тв пребитият зверски Стоян Тончев. Той беше нападнат с бухалки от неизвестни мъже, които той смята, че не се от града. 

Тончев е категоричен, че нападението над него е свързано с материалите на сайта zadkulisite.com, в който има статии за закононарушения от страна на общинската администрация. Тончев каза, че разследващите започнали да ровят в личния му живот и да се интересуват от сексуалните му контакти. 

"Личният ми живот няма нищо общо с това, което се случи с мен. Това се случи заради сайта и заради публикациите ми. Няколко път съм им посочил да се търсят мотивите там", каза той.

Тончев даде за пример материал, доказващ финансови злоупотреби в общината, нагласени обществени поръчки и изплащане на суми, по-големи от договорените с изпълнителите. Друг такъв материал е свързан със злоупотреби по европроект за асфалтиране улиците на града. 

Тончев е категоричен, че побоят няма да го уплаши и той няма да спре да пише. "Това означава, че са били изплашени и че нещата не вървят по начина, по който на тях им се иска", коментира той. Тончев е настанен в отделението по неврохирургия в Булгарсата болница. 

Той е категоричен, че разследването за побоя ще се потули. Той заяви, че биячите му не са от Поморие. Той все пак е успял да види единия от нападателите си и смята, че ще го разпознае. От полицията обаче до този момент не са го викали за разпознаване, въпреки че миналата седмица беше обявено, че има двама задържани за побоя. 

"Физическите извършители едва ли са поморийци. По-скоро за мен това са хора от другаде. Сред тях трябва да има и поне един помориец, който да ме разпознае", обясни Тончев. Той се притеснява, че ако се проточи разследването, след няколко месеца вероятно вече няма да може да разпознае единия си нападател.

Кметът на Поморие Иван Алексиев от ГЕРБ е осъдил агресията и нападението срещу Тончев, пояснил е, че двамата с него нямат никакви взаимоотношения и че в общината всичко се върши законно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!