Задържаха двама за побоя над журналиста от Поморие

OFFNews 16 януари 2016 в 16:50 4170 2

Снимка zadkulisite.com

Полицията е задържала двама заподозрени за побоя над 31-годишния журналист от Поморие Стоян Тончев, който бе жестоко пребит с бухалки от няколко мъже на 14 януари.

Задържането е с цел установяване съпричастността им към извършеното престъпление, като към момента повече информация относно самоличността им няма да бъде подавана. Служителите под прякото ръководство на Районна прокуратура – Поморие продължават с действията по разследването на побоя, като предстоят нови разпити на свидетели и събиране на данни за установяване на повече детайли по извършеното криминално деяние.

Тончев сподели, че попитал нападателите си защо го правят, а те му отвърнали: "Докога смяташ да пишеш?".

В сайта си zadkulisite.com журналистът атакува основно работата на местната администрация и на кмета на Поморие Иван Алексиев. Смята, че именно работата му е причина за нанесения бой. Уточнява, че не е писал от доста време, така че нападението е било подготвено.

„Нещо, което е засегнало някой много. Според мен е някой властимащ. Пиша за неща, от които не съм доволен. Увеличението на данъците, изплащането на суми над договореното. Нормално е аз да не съм удобен. Най-страшното е, че това, което става с мен, то ще служи и за пред другите журналисти, да внимават какво правят. Това е в държавата на мутрите – мутренското управление. Това е България. И сме управлявани от треторазрядни, прости мутри“, казва Тончев.

Стоян Тончев стана популярен по време на предизборната кампания за местен вот през есента. На афишите си за кандидат за общински съветник в Поморие, той бе изобразен как промушва октопод с меч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!