Кметът на Овча купел: Имотната мафия опитва да открадне парцел, предвиден за парк Кукуряк

Кравар води дело за общинския терен, междувременно земята е обявена за продан от ЧСИ, алармира Ангел Стефанов

OFFNews 29 септември 2022 в 10:37 6664 2

Парк Кукуряк

Снимка НАГ

Кметът на Овча купел се бори за терен от 7 дка

Имотната мафия опитва да се добере до парцел в Овча купел, част от терена, предвиден за дългоочаквания парк Кукуряк. За земята от 7 дка се води съдебно дело. 

Това алармира районният кмет Ангел Стефанов на страницата си във фейсбук. По думите му към парцела има претенции кравар, който твърди, че е придобил земята по давност. 

Район „Овча купел“ притежава акт за общинска собственост на този парцел и разбира се, отказахме да признаем тази претенция за собственост. По казуса вече втора година се води дело. 

Явно и други кланове в имотната мафия не спят и проявяват жив интерес към тази апетитна земя. Преди няколко дни научихме, че въпросният терен е обявен за публична продан от ЧСИ (частен съдебен изпълнител), обяснява Стефанов. Имената на хората, обявени там като собственици и ищци нямат нищо общо с хората, замесени в гореописаното съдебно дело. Нотариалният акт на поредните претенденти не е вписан в Агенция по вписванията, имотът не е деклариран в данъчната служба, но пък необяснимо има данъчна оценка. 

От района са подали възражение до съда с настояване публичната продан да бъде спряна незабавно. "Сезирали сме прокуратурата за извършване на проверка на всички документи, придружаващи обявлението за продан и замесените лица, уточнява кметът на Овча купел. 

Той призовава всички "институции, имащи отношение по случая за незабавни и адекватни реакции, вкл. търсене на наказателна отговорност на замесените лица".

"Противопоставям се категорично на всякакви опити за саботаж и осуетяване на реализацията на парка. Ще защитавам безкомпромисно всеки квадратен сантиметър общинска земя и ще се боря срещу всеки, който си мисли, че може да присвоява общинска собственост безнаказано. Ще настоявам всички правоохранителни институции да си вършат съвестно работата и да защитят обществения интерес, както и ще съобщавам публично за пробойните в работата им", заявява Ангел Стефанов. 

В момента тече процедура за изготвяне на нов ПУП за парка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

29.09 2022 в 11:58

Щом от общината са се усетили, значи някоя голяма беля вече е станала и отговорните другаре подготвят обществеността за благата вест.

10298

1

AntiZ

29.09 2022 в 11:12

Дай да се сетя кой произведе тази мафия след 15-годишно управление на София от герб? Кой премахна книжният пазар на площад Славейков и настани сергии с гащи и сутиени? Може да го направи само един простак-монолингвист, непрочел и една книга през целия си живот.