Класическата гимназия няма разрешение да започне учебната година

OFFNews 18 септември 2014 в 21:39 1886 4

Снимка Сергей Антонов

Сградата на 13 ОУ, където учат учениците от Класическата гимназия.

Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" (НГДЕК) в София, която е по-известна като Класическата гимназия, няма разрешение да започне учебната година.

Това каза Христина Котларска от Столичната регионална здравна инспекция пред БНР.

Според последната проверка на инспекцията, която се е състояла днес, няма условия за провеждане на учебни занятия в сградата на Класическата гимназия до Женския пазар.

"Към днешна дата все още няма създадени условия за провеждане на учебни занятия. Всеки ден се проверява докъде са стигнали ремонтите. И днес, последно, все още не е готово, а е ясно, че животът и здравето на децата са на първо място и не могат да бъдат допуснати все още в училищата. Има довършителни дейности по покрива на сградата, на четвъртия етаж все още се работи. Има известни проблеми на първия етаж с един санитарен възел, който също трябва да бъде довършена работата по него. В двора все още има пясъци, цимент - ремонт, разбирате ли? Текат ремонтни дейности - т.е. деца вътре няма как да допуснем".

Котларска обясни, че не е ясно кога децата ще могат да влязат в класните стаи. Тя обянси, че проверка ще бъде направена и утре.

"Това е ангажимент на строителите и на госпожа Папазова. С каквато скорост се справят - с такава. Не мога да прогнозирам", допълни Котларска. 

Класическата гимназия беше преместена от квартал "Модерно предградие" в сградата до Женския пазар миналата есен, когато учебната година отново закъсня и предизвика протести на родителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews