Ексклузивно Коалиция ще има

КАТ глобява по снимка и за паркиране

OFFNews Последна промяна на 03 декември 2013 в 10:43 3544 5

Паркиране в София. София: БГНЕС
Паркиране в София. София: БГНЕС

 

КАТ ще може да глобява за неправилно паркиране само по снимка. Това ще стане възможно след внасянето на промени в Закона за движение по пътищата.

Проектозаконът е внесен в деловодството на парламента.

Новият текст позволява електронният фиш да не е подписан от длъжностно лице, а също така снимката от камера на пътните полицаи да  важи не само за превишена скорост, а също и за неправилно изпреварване, паркиране, минаване на червен сигнал на светофара, движение в BUS лента или в аварийно платно на магистрала. 

Законопроектът цели също да ограничи далаверата на румънците, които регистрират у нас коли и ги карат в родината си. Такива случаи имало засечени и с граждани от Италия и Франция. Занапред всеки, който има намерение да прехвърли собствеността си на лице без адресна регистрация в България, ще е длъжен да отписва возилото от регистъра и да връща номерата му в КАТ. Ако не го направи, ще бъде глобен с 300 лева.

Трети важен момент в проекта е пълното признаване на данните от стационарен дрегер. Уредът мери алкохолното съдържание в количество издишан въздух, а не в кръвта. Това позволява на шофьорите, които не искат да дадат кръв за проба, да могат да изберат по-безболезнения тест с дрегер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.12 2013 в 16:57

То нека да има глоби за тия които нарушават закона, но както колегата е казал толкоз глоби,винетки, данъци и пак няма нищо... пукаме гуми,кривим джанти по тия пътища ли да кажа или черен път.. вече сами си преценете ...

03.12 2013 в 16:01

Не забравяй тока. Сметките от август са паднали бая, ако не сте забелязали зелените добавки и куп други 'задължения' са махнати от ценообразуването. Цената на киловат час разбира се отново бе вдигната, но крайния резултат без първите неща е по-ниска сметка. Нали теглиха заеми де, парите ще стигнат до всички производители, просто по друг начин...


Истинско управление, по популистки. Догодина лятото каква бомба ни чака с тока, направо не ми се мисли... :)

03.12 2013 в 15:57

Ей, най накрая ще можем да пращаме и снимки за нарушения на служебните коли на милицията и др. служби.

03.12 2013 в 12:59

РАЗКОНСПИРАТОР, бате нещо сериозно ти хлопа в главата..

03.12 2013 в 11:02

Слава Богу! Ей това са експерти, управленци, държавници! За по-малко от 6 месеца напипаха болните места в законодателството и истинските проблеми на обществото! Нов преглед за 2 000 000 автомобила с газови уредби, повишени данъци за старите автомобили (няколко милиона)! Както обещаха премахнаха бандитския данък "лихва" и плоския данък, въведоха необлагаем минимум, повишиха жизнения стандарт на пенсионерите, майките, безработните, отпуши се бизнеса. Хората, работодателите, работещите, всички дишат спокойно!

В конкретния случай се обсъжда да има възможност човек сам да се снима и да си изпрати снимката в КАТ, с удобно прикрепени банкноти с цел облекчаване на администрацията и допълнително пестене на ресурси.

С решението на този проблем официално се приключват реформите в най-наболелите сектори и започва писането на програма за следващия още по-успешен мандат!