Къща за гости със 17 места взела капаро от над 300 души

OFFNews 27 декември 2021 в 19:00 9107 1

Снимка wikimedia

Къща за гости в село Леденик, Великотърновско, е взела капаро от над 300 души за Нова година, въпреки че капацитетът й е само 17 места, пише Нова.

Гостите са разбрали за измамата едва дни преди да отпътуват за празника. 

Досега са установени 25 компании от цяла България, които са запазили къщата за последните два дни от 2021-ва година, но вероятно има още излъгани. Групите, въвлечени в измамата са от София, Перник, Стара Загора, Ямбол, Добрич, Димитровград, Сливен, Ловеч, Габрово, Севлиево, Петрич. 

Те са платили различни суми за новогодишния си престой. Едни са дали капаро от 600 лева за 13 души, други 1200 за 18 души, трети 900 лева за 18 души. 

Един от потърпевшите разбира за измамата, след като решил да се свърже с домакина на къщата, за да попита дали има всичко необходимо като посуда, тъй като са голяма компания. Но никой не отговорил на позвъняванията му. След многократни опити, човекът открил друг номер и се свързал с истинския собственик на къщата, който казал, че тя вече е резервирана от друга компания. 

Потърпевши от измамата са сигнализирали и в социалните мрежи. 

Оказва се, че капарото е превеждано на жена, която е наела къщата от собственика й, за да я преотдава за ползване. И така на собственика се наложило да обяснява на хората за измамната схема на наемателката си.

“Миналата седмица започнах да получавам множество обаждания от различни нейни клиенти, че са си запазили къщата за Нова Година и вече се усъмних, че става дума за доста голяма измама. Веднага съм взел мерките, които съм сметнал за редно. Писал съм пост в социалните мрежи, от който доста хора разбраха, че са измамени”, разказа собственикът на къщата Георги Данаилов.

Самата наемателка дължи пари и на собственика. "Праща ми фалшиви платежни нареждания, като уж ми била пуснала парите, после се оказва, че в банката станало някакъв проблем. Върти ни просто за парите", твърди Данаилов.

Въпросната жена е върнала, част от капарото на компаниите, след като разбрала, че се готви репортаж по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови