Карлуково вече издирва кой е изхвърлил кучетата

Марина Юнакова 10 април 2014 в 20:20 5681 13

Третото спасено куче.

Снимка Марина Юнакова

Третото спасено куче.

Кметството на Карлуково вече издирва собствениците на четирите кучета, които миналата седмица бяха извадени от дъното на пещера "Високата" в района на селото. Според пещерняците, участвали в спасителната мисия кучетата са били умишлено изхвърлени в дупката.

От кметството на селото признават, че е възможно животните наистина да са били захвърлени, тъй като подобни случаи е имало и преди. Според думите на кмета Васил Вълев селото се е заело с издирването на собствениците.

"Съмнявахме се в един, но се оказа, че не е той, тъй като неговите кучета са си налице. Обиколихмв всички ловци, но никой няма да си признае. Хората се познават и никой няма да издаде другия", каза Вълев.

Кметът на Карлуково твърди, че от РПУ Луковит са наясно със случая. Оказва се обаче, че официален сигнал до органите на властта липсва. От полицията обясниха, че не е възможно разследване по случая, тъй като липсват доказателства и преки свидетели.

Междувременно днес е започнало разчистване на боклуците околко входовете на пещерите, които бяха силно замърсени от местните жители.

Дупката, от където бяха извадени кучетата обаче ще остане непочистена. От кметството обясняват, че не разполагат с нужната техника и умения, за да почистят дъната на дълбоките пещери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!