Кандидат-студенти на изпит по математика в Софийския университет

OFFnews 19 март 2017 в 11:36 4715 0

В 9.00 часа в зала 292 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски" започна изпитът по математика II. Иван Петров от София изтегли тема № 1, по която ще работят кандидатите. Кандидат-студентите, подали заявления за явяване на изпита, са 1066.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите от името на ректора проф. дфн Анастас Герджиков и им пожела всеки един от тях да покаже знания, които да им отредят място в най-добрия университет в България.

„Работете толкова успешно, че с вас да се гордеят и вашите родители, и вашите учители", каза заместник-ректорът.

Деканът на Факултета по математика и информатика доц. Първанов също поздрави кандидат-студентите и им пожела успешна работа. Председател на изпитната комисия е доц. Веселин Гушев от Факултета по математика и информатика на Софийския университет.

С успешно издържан изпит по математика II кандидат-студентите могат да учат в следните специалности на Софийския университет:

Философия; Социология; Политология; Публична администрация; Библиотечно-информационни науки; Математика; Информатика; Приложна математика; Математика и информатика; Компютърни науки; Софтуерно инженерство; Информационни системи; Статистика; Физика; Инженерна физика; Ядрена техника и ядрена енергетика; Физика и математика; Астрофизика, метеорология и геофизика; Физика и информатика; Медицинска физика; Комуникации и физична електроника; Квантова и космическа теоретична физика; Фотоника и лазерна физика; Оптометрия; Физика на ядрото и елементарните частици (на английски език); Химия; Химия и информатика; Компютърна химия; Инженерна химия и съвременни материали; Геология; Икономика и финанси; Стопанско управление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови