Какво включва комплектът за изписване

OFFNews 22 ноември 2023 в 17:18 343 0

Снимка Pixabay

Комплектите за изписване са може би едни от най-вълнуващите бебешки дрехи за всеки родител. Именно с тях малките бебчета биват изписвани от родилното и отново с тях прекрачват прага на своя дом.

Изборът от модели е наистина огромен и за всички бъдещи родители особено, за тези, които чакат първо детенце е адски трудно да изберат какво да закупят. За да направим този така вълнуващ момент още по приятен и лесен, заедно с консултантите в продажбата на комплекти за изписване за момиче от Carnivalkids, ще споделим с вас какво включват те и какво е тяхното предназначение.

Камизолка

Това е почти незаменима част от комплекта за изписване.
Камизолката е дрешка, която е горна фланелка. Тя се облича на децата при изписване от родилното. Използва се за предпазване на нежната бебешка кожа от раздразнения.
Изработена е от памук. Това е естествен материал, който позволява на кожата да диша.
Когато пеленачето се облича с боди е препоръчително над него да се слага камизолка. Това ще осигури допълнителна топлина на детето в студените месеци.

Ританки

Ританките са задължителна част от комплектите за изписване. Те осигуряват топлина за чувствителните крачета на пеленачето. Също така ги предпазват от замърсяване, което би предизвикало раздразнение на чувствителната кожа на бебето. Произвеждат се от меки и естествени платове. Това позволява на кожата им да диша и я предпазва от възпаления.

Боди

Бодитата са най-долната дрешка, с която се обличат бебетата. Някои комплекти за изписване имат модели с къс ръкав, а други с дълъг.

Благодарение на тях пеленачето е защитено от студ и замърсяване.

Памукът, от който са изработени, не позволява на тялото да изстива. Антибактериалния ефект на плата предпазва кожата от алергии и обриви, на които бебетата са податливи.

Ръкавички

Ръкавичките са друга задължителна част от комплектите за изписване. Те се използват, за да предпазят бебето да не се надраска.Новородените имат силни рефлекси и немного координирани все още вдижения и често си сгъват или ръкомахат ръчичките. Това ги поставя под риск от неволно нараняване с ноктите. Чрез поставяне на ръкавички детето ще бъде предпазено от неволното надраскване при свиване на пръстите си.

През зимните месеци те осигуряват допълнителна топлина на ръчичките. По този начин бебето има допълнителна защита от изстудяване.

Шапка

Главата на новородените е изключително чувствителна и податлива на изстудяване. Поради тази причина комплектите за изписване включват малка шапка.

Този аксесоар за бебета ще предпази нежната им главичка от наранявания и UV лъчите слънцето. По този начин ще бъдат защитени от изгаряне.

Също така шапките са направени от мек естествен материал, благодарение на който те ще запазят топлината на главичката, без да я спарват.

Лигавник

Бебетата, особено новородените, често изпускат слюнки или връщат по малко храна. Поради тази причина е важно да носят лигавник. Той предпазва дрешките на бебето от изцапване както по време на ядене, така и от слюнките им.

Лигавниците са меки и удобни за носене. При изцапване може бързо да се свали и смени с друг.

Одеяло

Одеялото също е задължителен елемент от комплектите за изписване за момичета, който се използва за повиване на новороденото.

Изработва се от мека естествена материя, която предпазва кожата на бебето от спарване и осигурява допълнителна топлина.

Пеленачетата все още нямат добра регулация на телесната си температура. Повиването на детето осигурява допълнителна защита от изстудяване.

Също така одеялото придава удобство за родителя, когато държи новороденото си дете. Естественият плат, от който е направено, има антибактериален ефект и осигурява защита на пеленачето от вредни микроорганизми.

Кърпа

Използва се за подсушаване на детето след къпане. Също така е полезна за попиване на лигите на новороденото.

Изработката им от естествен микрофибър ги прави безопасни за ползване върху нежната бебешка кожа, без опасност да се обрине.

Жилетка

Жилетките са задължителни за зимните бебета. При ниски температури е много важно новородените да са по-дебело облечени. Това ще ги защити от измръзване.

Препоръчително е да се обличат върху бодито и камизолата. Това ще ги предпази допълнително от студеното време.

Чорапки

Чорапките в комплекта за изписване също са сред облеклата, които се препоръчват за студените месеци.

Основната им цел е да предпазят стъпалата на новороденото от измръзване. Много родители ги обуват върху ританките. Това осигурява допълнителна топлина на крачетата на детето.

Ако бъдат поставени без ританки, те могат да предпазят ходилата на детето от замърсяване и намокряне.

Плата, от който се произвеждат, е памук. Той предпазва кожата от спарване и има антибактериален ефект. Благодарение на това нежните крачета на детето ще са защитени от обрив и раздразнения.

Не всички комплекти за изписване включват изброените дрехи и аксесоари за бебета. Важно е покупката им да се извърши, след като родителя се е запознал с предназначенията на продуктите, за да може да направи най-добрия избор за новия член на семейството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!