Как нашата услуга за пране на работно облекло може да помогне в борбата с COVID-19

OFFNews 20 юни 2021 в 17:00 922 0

Снимка pixabay

Борбата срещу COVID-19 продължава. Въпреки че предпазните мерки като измиването на ръцете, социалното дистанциране, ваксинирането и носенето на маски са ефективни, не трябва да забравяме рисковете от заразяване, свързани с работното облекло. Независимо дали вашият екип работи в здравеопазването, кетъринга, хотелиерството или търговията на дребно,
професионалното пране на униформите му ще унищожи всяка следа от коронавируса, който може да оцелее върху тях между 24 и 72 часа.

Ако служителите ви попадат в ситуации, в които работното им облекло може да бъде инфектирано, ви препоръчваме да увеличите честотата на неговото пране. Дрехите трябва да се почистват професионално, преди да се носят отново.

Чисто работно облекло, отговарящо на всички хигиенни стандарти

Прането с висока температура, за съжаление, не е надеждно, когато се осъществява чрез битови перални машини. Според последна информация на NHS и различни проучвания на великобритански университети почистването на работно облекло у дома единствено намалява риска от предаване на вируса, без да го унищожава напълно.

Нашата услуга за пране на работно облекло използва температури по-високи от 60°С, за да гарантира премахването на всички микроорганизми. Важно е да знаете, че дори пералните машини на вашите служители да имат настройка за 60°C, тази температура рядко се постига в домашни условия и е по-малко вероятна с остаряването на уреда.

Нашите процеси на пране с термична дезинфекция са сертифицирани и се осъществяват при температура от минимум 70°C, поддържана за поне десет минути. Ако желаете обаче, вашето работно облекло може да бъде почистено чрез химиотермична дезинфекция – при нея температурите са по-ниски, което води до пестенето на енергия и опазването на околната среда.

Въвели сме строг контрол на услугите си, за да предотвратим биозамърсяването – той включва измерване на рН-то, алкалността, избелващите агенти и температурата на водата. Изпраното работно облекло се тества редовно с цел установяване на общия брой на бактериите върху него. Така се гарантира спазването на нашите изключително високи хигиенни стандарти.

Нашите служители следват строги методи на работа, за да избегнат повторното замърсяване на облеклото след неговото изпиране – по време на процеси като сушене, проверка за повреди, опаковане и транспортиране.

Услуга, на която можете да се доверите

Нашите шофьори мият и дезинфекцират ръцете си редовно и докосват единствено необходимите за работата си предмети. Всички останали хора в екипа ни носят защитни ръкавици, за да помогнат на вашата работна сила да бъде в безопасност. Ние следваме същите регулации от правителството, дадени и на вас, и призоваваме всеки свой служител със симптоми на COVID-19 или скорошен контакт със заразен човек да остане у дома и да се самоизолира, за да защити всички останали.

Нашето решение за отдаване на работно облекло под наем е рентабилно и гарантира, че служителите ви винаги имат достъп до чисти униформи. Облеклото се събира и транспортира за пране в края на всяка смяна, а дезинфекцираните дрехи се доставят преди началото на следващия работен ден. Използваните униформи винаги се съхраняват отделно от почистените, за да се избегне кръстосаното замърсяване по време на събирането, транспортирането и доставката им.

За да разберете как нашата услуга може да помогне на бизнеса ви да се пребори с COVID-19 или за да увеличите честотата, с която се възползвате от нея, свържете се с екипа ни още днес на телефон +359 2 841 11 10 или на [email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews