Как да се казват станциите по третата линия на метрото?

OFFNews 07 юни 2016 в 14:50 10126 2

От Спаси София пуснаха анкета, в която питат жителите на столицата как трябва да се казват станциите от третата линия на метрото.

Идеята дошла, след като вчера столичният зам.-кмет по културата Тодор Чобанов призова да побърза с избора на имена за станциите. Само за няколко часа тя вече е попълнена от над 1200 човека.

Анкетата можете да намерите ТУК.

От организацията възнамеряват да изпратят резултатите от анкетата си до всички общински съветници, за да могат да вземат информирано решение, когато кръщават метростанциите. „Допитването до софиянци е единственият начин да се постигат правилните за столицата решения“, допълват от Спаси София.

Според тях през последните седем години Столична община доказа, че метрото може да се проектира с участието на гражданите и сега е време да покаже, че може и имената на метростанциите да се изберат с участието на бъдещите им пътници.

От организацията обещават, че ще публикуват временни резултати преди обявеното вчера заседание на постоянната комисия по култура към Столичен общински съвет и ще очакват на него да се припознае ангажираността на жителите на София с въпроса за именуването на станциите.

„Надяваме се, че общинските съветници няма да игнорират този ентусиазъм и няма да пренебрегнат мнението на съгражданите си“, заявяват от Спаси София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

2

El Commandante

07.06 2016 в 15:48

Винету

Инчу Чуна

Клетки Петра

Олд Шетърхенд

Олд Файерхенд

Олд Дет

Леля Дрол

Хобъл Франк

Нъгит Тсил

Хъмпи Бил

Чичо Гънстик

Хенри

Мечкоубиеца

Илчи

Хататитла


Айде готово...