Как да изберете пералня със сушилня

OFFNews 24 февруари 2023 в 10:00 1885 0

Снимка pixabay

Да разполагате с уреди за пране и сушене е страхотно, но в малките съвременни жилища невинаги има място за два уреда. Ето защо все по-често се търсят комбинирани такива, които съчетават в себе си функции за пране и сушене. Те заемат малко място и осигуряват необходимите дейности, но съществуват някои малки трикове, които е добре да използвате, когато ги избирате. Прочетете какво препоръчват специалистите.

Как работи

Един уред, който може само да пере, само да суши или да пере и суши едно след друго – това предлага всяка пералня, комбинирана със сушилня. Използвате я точно както бихте използвали обикновената си пералня, като имате допълнително избираеми програми за сушене. Добрата новина е, че можете просто да се събудите сутринта и да извадите дрехите си готови за носене, без никакви усилия и губене на време.

Съществуват ли различни видове

Повечето перални със сушилни са кондензаторни, тоест не изпомпват влага във въздуха. Те кондензират влагата и я връщат под формата на вода в канализацията, като за тази цел използват дренажния маркуч на пералнята. Остава само да проверявате редовно филтъра за мъх, за да не затруднявате работата на сушилнята.

Гледайте капацитета

Когато избирате пералня със сушилня, имайте предвид, че капацитетът на двете дейности може да е различен. В повечето случаи капацитетът на сушилнята е два пъти по-малък от този на пералнята. Това означава, че или трябва да сушите едно пране на два пъти, или да перете половин пране, за да изсъхне добре, без да се намесвате. И все пак потърсете капацитет, който е подходящ за вашето домакинство.

Вижте размерите

Обикновено комбинираните уреди са с размерите на стандартна пералня. Но ако сте избрали пералня със сушилня с по-голям капацитет, тя може да е по-голяма. Измерете мястото, с което разполагате, и се съобразете и с него.

Нивата на ефективност

Степента на ефективност на пералнята и на сушилнята са различни. Истината е, че не всички скъпи уреди са задължително по-ефективни от по-евтините. Затова разгледайте дължините на програмите и за пране, и за сушене и преценете кои са подходящи за вас.

Вижте допълнителните функции

Отложен старт, приключване на програмата в определен час, заключване за деца – това са удобни допълнително функции, които могат да улеснят ежедневието ви. Но една пералня със сушилня може да има и сензор за влага, който може да ви покаже дали всичко в машината е наред. Възможно е да има и опции за намаляване на потреблението на електричество.

Непременно проверете и гаранцията на уреда, както и възможността да доплатите за нейното удължаване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!