Кабинетът отпуска по 10 хил. лв. на близките на загиналите от потопа

OFFNews 20 юни 2014 в 15:26 2629 0

Хасан Адемов, министър на труда и социалната политика.

С по 10 хиляди лева еднократна помощ ще бъдат подпомогнати близките на загиналите в бедствието във Варна и Добрич, съобщи социалният мнистър Хасан Адемов.

Адемов участва в заседание на Кризисния щаб във Варна.

„Всички нуждаещи се ще получат социална подкрепа. Финансова помощ ще има и за пострадалите от наводнението хора, които са подали по надлежния ред документация за оценка на щетите”, уточни той.

Еднократно финансово подпомагане в размер до 325 лв. (петкратния размер на гарантирания минимален доход) ще бъде отпуснато на всички лица и домакинства, които имат право на помощта съгласно Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане за покриване на инцидентно възникналите нужди след наводнение.

Средствата се отпускат от Министерство на труда и социалната политика чрез АСП след извършване на социална оценка. За близо 300 души вече е установено, че имат извънредна нужда от помощ.

„Необходима е координация на всички служби, за да бъде отговорено на нуждите на хората”, призова министър Адемов. Той предложи подкрепата на МТСП чрез насочването на безработни лица от дирекция „Бюро по труда”-Варна за осъществяване на аварийно-спасителни дейности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови