Известни родители се включват във виртуална библиотека за самоподготовка със своите деца

Над 45 000 са се възползвали от иновативните помагала само в първите дни след отварянето на новата библиотека на издателство Клет България

OFFNews 23 април 2020 в 16:41 2089 0

Известни български лица се включиха във виртуалната Библиотека за самоподготовка на издателство Клет, за да покажат на родителите как удобно и лесно могат да помагат на децата си с уроците по време на извънредното положение. Специално подбраните и оформени в помощ на обучението у дома части от най-популярните учебни помагала, готови за принтиране и попълване, бяха качени преди седмица на сайта на издателството.

Деси Банова, Ваня Джаферович и Ивайло Захариев се заеха да “разлистят” над 50 000 учебни материала в помощ на учениците от 1 до 7 клас. В информационно видео те демонстрират предимствата на виртуалната Библиотека за самоподготовка на издателство Клет, която допълва наличните електронни учебни ресурси в популярната и иновативна образователна платформа IZZI.

Седмица след публикуването на анти-COVID изданията над 45 000 са се възползвали от електронните помагала и учебници, които в PDF формат дават възможността да бъдат разпечатвани и фотокопирани, а учениците да попълват и да се упражняват, без да бъдат постоянно пред компютрите.

До момента преглежданията на материалите надхвърлят 17 000, като най-често сваляни са помагалата по български език и литература, математика и английски. Традиционно предизвикателните предмети – физика и химия, допълнени от немски език, сега могат да бъдат упражнявани не само от децата, но и от самите родители, за да затвърдят стари знания, както и да получат нови такива. Статистиката сочи, че голям интерес предизвикват и помагалата по история, география, човекът и природата и човекът и обществото, които са били свалени общо над 5500 пъти.

Във видеото Деси, Ваня и Иво демонстрират как въпреки натовареното си ежедневие успяват да помогнат на децата си с уроците по математика, география, история и български език чрез използването на специалните учебни помагала от виртуалната Библиотека за самоподготовка на издателство Клет.

„Разбираме трудната ситуация, в която се намират много семейства у нас в момента. Затова достъпът до платформата и виртуалната ни Библиотека са напълно безплатни. Всички помагала и учебници са съобразени със стандартите на образователната програма в момента и са създадени с цел да помогнат на децата да добият и затвърдят знанията си лесно, като не само учат, но и се забавляват“, каза Владимир Колев, управител на Клет България.

Всеки родител може да посети виртуалната Библиотека на издателство Клет, където да открие най-подходящите учебни материали за своя ученик, независимо по какви учебници се обучава.

Вижте видеото с участието на Деси Банова, Ваня Джаферович и Ивайло Захариев: 

Изтегли, принтирай и учи удобно вкъщи, заедно с Клет!


Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.
Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.
Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови