Изненадваща проверка в Софийския затвор късно снощи, намериха телефони

OFFNews 01 юни 2017 в 07:33 6424 1

Изненадваща проверка в Софийския затвор късно снощи, намериха телефони

Късно снощи в Софийския централен затвор е направена изненадваща проверка, на която са открити и иззети няколко мобилни телефона от килии на затворници, съобщава БНТ. 

Проверката е продължение на мерките, въведени от правосъдното министерство, които предвиждат серия изненадващи инспекции в местата за лишаване от свобода в цялата страна.

Освен за притежание на нерегламентирани вещи от затворниците, проверката цели и да се провери каква е готовността на служителите на затвора при извънредни ситуации като безредици, бунтове, пожари. Заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов, който лично присъства снощи, заяви, че като цяло е доволен от организацията на работа в Софийския затвор.

За съжаление, бяха открити няколко мобилни телефона, едно устройство хендсфри и едно самоделно ножче. Проверката имаше две цели. На първо място да видим готовността на личния състав за реакция при учебна тревога. Аз мога да кажа, че съм напълно удовлетворен от системата на свикване на личния състав. Също така съм доволен от организацията на проведения обиск и претърсване в сградата на затвора. Тя протече при необходимия ред и колегите показаха висок професионализъм, каза зам.-министърът, цитиран от БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

01.06 2017 в 08:44

е направена изненадваща проверка, на която са открити и иззети няколко мобилни телефона от килии на затворници

Ама-а-аааааа не-е-е-ееее бе-е-е-ееееее това не са-а-а-аааааа тИлИфони-и-и-иииииии... Това са високотехнологични уьй-фьй вибратори-и-и-иииииии!
:)
 
X

Да помогнем на украинските деца!