БСК и кооперативният съюз събират средства за Мизия

Нели Чолашка Последна промяна на 05 август 2014 в 14:12 1732 0

Снимка Булфото/Стоян Стоянов

Мизия под вода.

Българската стопанска камара (БСК) и Централният кооперативен съюз (ЦКС) набират средства за стоки от първа необходимост за пострадалия регион, съобщиха от работодателската организация.

"Ние, членовете на Българската стопанска камара, сме съпричастни с хората, преживяващи предизвиканата не само от пороите трагедия в Мизия. Гневът ни, породен от страданията, които понасят огромна част от българите през последните месеци, е голям и ние без колебание знаем накъде да го ориентираме.

Но преди това е необходимо да направим възможното и да помогнем на поредните наши изоставени на съдбата си сънародници да се справят по-бързо с последиците от бедствието", написа председателят на Управителния съвет на БСК Сашо Дончев в писмо до компаниите, браншовите, регионалните и местните организации, които членуват в БСК.

Събраните средства ще бъдат насочени единствено за закупуване на най-нужното - бутилирана вода, трайни, неразвалящи се, пакетирани хранителни продукти, консерви, одеала, спални чували и др, уточниха от организацията.

БСК и ЦКС вече са осигурили над 15 000 литра минерална вода за бедстващите домакинства.

Членовете на БСК и всички желаещи могат да помогнат на хората от пострадалия регион, като направят парично дарение по банковата сметка на Централния кооперативен съюз, открита специално за хуманитарната акция:

ЦЕНТРАЛЕН КООПЕРАТИВЕН СЪЮЗ
ТЕКСИМ БАНК АД
IBAN: BG 46 TEXI 9545 1000 08 6400
BIC: TEXIBGSF

Закупените с даренията продукти от първа необходимост ще бъдат доставени от Централния кооперативен съюз до районите на трагедията.

След приключването на инициативата Българската стопанска камара ще публикува информация за размера на набраните средства, както и списък на продуктите, които са били закупени и доставени с тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови