Издевателствата в дома за възрастни с деменция в Пловдив са продължавали с години

OFFNews Последна промяна на 21 януари 2020 в 09:20 7667 2

Тормозът и издевателствата в дома за възрастни хора с деменция в Пловдив не са от вчера. След разказа на роднини на засегнатите излязоха наяве нови разтърсващи факти, които са достойни за психотрилър.  

"В разказите, които чух в репортажа, разпознах случаите на баща ми. Имах съмнения, че се случват нередности. Няколко пъти съм виждала синини по ръцете му и сцепено ухо. Когато попитах персонала как са се получили – те ми отговаряха, че е падал и се е наранил. Аз им повярвах, защото той наистина беше трудноподвижен. Синините бяха като от силен удар, големи кръвонасядания", разказа Анна Колева-Кадирова, дъщеря на мъж, починал в дома пред Нова тв.

Кадирова добавя, че веднъж, когато си тръгвала, жена от персонала дошла да къпе баща й. Пред нея и шефката на дома Тянева, човекът продумал "няма да ме биеш". Тянева веднага отрекла такива неща да се случват в дома. "Помислих, че баща ми си въобразява заради деменцията. Имам информация, че татко ми е бил изкъпан и оставен мокър и гол на течение, за да се разболее", казва Кадирова.

"За мен това е чудовищно престъпление на хора спрямо хора. Винаги съм казвал, че никой няма никакво право да се отнася към когото и да е било по подобен начин -неуважителен и жесток. Ще продължим да работим, докато установим всички виновни болногледачки. Очакваме протокола от проверката на социалното министерство. Категоричен съм, че болногледачките ще бъдат уволнени. Ще съкратя отпуска на управителката на дома и ще се срещна лично с нея. Последиците могат да бъдат само едни – онези, които са виновни, ще бъдат освободени от работа. Ще бъдат взети много сериозни мерки", бе категоричен и днес зам.-кметът по социални дейности в Община Пловдив Анести Тимчев.

Според него, докато не се е разшумяло около случая, в общината не са постъпвали никакви сигнали за издевателствата в дома. "Ще направим организация за събиране на членовете на семействата на хората в дома. Искам да ги попитам дали имат някакви забележки и наблюдения", допълни Тимчев.

Вчера криминална полиция и прокуратурата влязоха в дома. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

2

elbarbudo

21.01 2020 в 09:46

В демократичен европейски тиквостан ще се разминат с уволнение най-много...

10372

1

elbarbudo

21.01 2020 в 09:44

Тия заслужават бой с камшик, кастрация и доживотна каторга...