Юдея и Рим: Фаталният конфликт

OFFNews 25 декември 2018 в 00:35 4018 0

Снимка ZDF

Поредицата в две части "Юдея и Рим: Фаталният конфликт" разказва за бурния живот на цар Ирод и за славния възход и трагичното падение на Юдея под управлението на Римската империя. Двете събития, макар и случили се през 70 години, са завинаги свързани от един човек, натоварен да проследи хрониката на събитията, довели до падането на Юдея - скандалният историк Йосиф Флавий. 

"Юдея и Рим: Фаталният конфликт" (можете да го видите по Viasat History на 25 декември в 22:00) разглежда историята от нова гледна точка, използвайки думите на скандалния еврейски религиозен помощник, генерал, историк и предполагаем предател. С помощта на различни медийни техники, драматични възстановки и зашеметяваща компютърна анимация, поредицата вдъхва живот на този забележителен момент от човешката история.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови