Институтът Пастьор де Лил оцени ефективността на въздухопречиствателите на Daikin срещу респираторни вируси

OFFNews 08 юли 2021 в 16:01 7091 0

Известният френски Институт Пастьор де Лил заключава от тестовете си, че гамата въздухопречистватели на Daikin за 2,5 минути елиминира повече от 99,98% от човешкия коронавирус HCoV-229E.

- Според тестове, проведени в лабораториите на Института Пастьор де Лил, въздухопречиствателите на Daikin за 2,5 минути елиминират над 99,98% от човешкия коронавирус HCoV-229E. Този вирус е от същото семейство като SARS-CoV-2, коронавируса, следствие на който е пандемията от COVID-19.

- Уредите също са оценени като 99,93% ефективни срещу вируса H1N1 след 2,5 минути. H1N1 е вирусът, причиняващ обикновения грип.

- Това означава, че въздухопречиствателите на Daikin са допълнително средство в борбата с респираторните заболявания. Компактният въздухопречиствател, който не се нуждае от инсталация, може силно да допринесе за намаляване на риска от предаване респираторните вируси.

- Това признание е важна стъпка от плановете на Daikin да се превърне в основен играч в бизнеса за пречистване на въздуха в Европа, Близкия изток и Африка.

Проверена ефективност срещу коронавирус

Като специалист в управлението на качеството на въздуха, Daikin вижда като своя мисия да предоставя иновативни решения и продава въздухопречистватели вече повече от 45 години. Въздухопречиствателите и патентованата технология за пречистване на въздуха на Daikin, която се прилага и в останалото оборудване на Daikin, отдавна са доказали своята ефективност срещу замърсяването на въздуха, както и срещу цветния прашец и вируси.

За да утвърди ефективността на своята технология, Daikin Europe N.V. повери на френската лаборатория в Института Пастьор де Лил тестването на гамата си от въздухопречистватели. Сега официално е доказано, че моделите на Daikin за 2,5 минути елиминират над 99,98% от човешкия коронавирус HCoV-229E. Това е важно постижение.

Институтът Пастьор е Лил извърши теста с вируса HCoV-229E, който е коронавирус, тясно свързан със SARS-CoV-2. От съображения за сигурност самият вирус SARS-CoV-2 не е използван. Фактът, че двата вируса са от едно семейство, е силен показател, че въздухопречиствателите на Daikin са важно оръжие за намаляване на риска от предаване на вируса и подпомагане на борбата с пандемията COVID-19.

Ефективността на въздухопречиствателите на Daikin се постига чрез комбинация от високо ефективния електростатичен HEPA филтър, който улавя вируса, последван от интензивно излагане на патентованата технология Flash Streamer на Daikin, която елиминира вируса.

Институтът е тествал и въздухопречиствателите за ефективност срещу H1N1, вируса причиняващ сезонния грип. При същите условия на изпитване Институтът Пастьор де Лил заключава от своето проучване, че въздухопречиствателите на Daikin за 2,5 минути елиминират над 99,93% от вируса H1N1. Това показва, че тези уреди са също много ефективни в борбата с грипа.

Пречистването и вентилацията на въздуха са ключови за здравословната среда в помещенията

Въздухопречиствателите на Daikin пречистват въздуха в помещенията, като го циркулират през устройството и пропускат въздуха през множество филтри и пречистващи технологии. Обикновено уредите биват използвани в жилищни условия, малки офиси, магазини на дребно, класни стаи, медицински чакални и лекарски кабинети. Въздушният поток на въздухопречиствателите на Daikin е около 330 m³/час. Това означава, че въздушният обем на стая със средни размери преминава през уреда няколко пъти на час.

Оливие Луминати, ръководител на проекта Вентилация и пречистване на въздуха в Daikin Europe, който е работил в тясно сътрудничество с Института Пастьор де Лил по тестовия проект на Daikin, казва: „Резултатите от тестовете са чудесна новина за обществото. Точно когато всички се подготвят за завръщане в офиса и нормален начин на живот, ние можем да създадем условия да сторим това по по-безопасен начин. Ангажиментът на Daikin към здравословна среда в помещенията доведе до широко портфолио от продукти за филтриране и пречистване на въздух. Ние използваме тези технологии в нашите решения за климатизация, отопление и вентилация както за малки, така и за големи сгради. Можем да помогнем на всеки, който се нуждае от чист и свеж въздух в помещенията, да намери правилното решение”.

„Качеството на въздуха в помещенията оказва голямо влияние върху благосъстоянието и работата на хората. Има много фактори, които влияят върху качеството на въздуха, като частици PM2.5, алергени, влажност на въздуха и т.н. Daikin отдавна предвижда това предизвикателство и пуска първия си въздухопречиствател в Япония през 1975 година. Антъни Диму, генерален мениджър на Daikin за бизнеса с въздухопречистватели в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA): „Получените резултати от Института Пастьор де Лил са пробив за нас и обществото. Уверен съм, че Daikin може да се превърне в компания еталон за управление на качеството на въздуха в помещенията в региона на EMEA”.

* Подробни резултати от тестовете за тип въздухопречиствател Daikin:

„Устройството Daikin MCK55WVM (търговско наименование MCK55W), тествано от Института Пастьор де Лил, премахва 99,996% от човешкия коронавирус HCoV-229E за 2,5 минути, при режим на работа „турбо“ скорост в лабораторни условия (херметична камера с вътрешен обем 0,47 m³, без въздушна циркулация). Човешкият коронавирус HCoV-229E се различава от вируса, отговорен за COVID-19, SARS-CoV-2, но принадлежи към същото семейство коронавируси.“

„Устройството Daikin MC55WVM (търговско наименование MC55W/VB), тествано от Института Пастьор де Лил, премахва 99,98 % от човешкия коронавирус HCoV-229E за 2,5 минути, при режим на работа „турбо“ скорост в лабораторни условия (херметична камера с вътрешен обем 1,4 m³, без въздушна циркулация). Човешкият коронавирус HCoV-229E се различава от вируса, отговорен за COVID-19, SARS-CoV-2, но принадлежи към същото семейство коронавируси.“

„Устройството Daikin MCK55WVM (търговско наименование MCK55W), тествано от Института Пастьор де Лил, премахва 99,986% от вируса на грип Инфлуенца А подтип H1N1 за 2,5 минути, при режим на работа „турбо“ скорост в лабораторни условия (херметична камера с вътрешен обем 0,47 m³, без въздушна циркулация).

„Устройството Daikin MC55WVM (търговско наименование MC55W/VB), тествано от Института Пастьор де Лил, премахва 99,93% от вируса на грип Инфлуенца А подтип H1N1 за 2,5 минути, при режим на работа „турбо“ скорост в лабораторни условия (херметична камера с вътрешен обем 0,47 m³, без въздушна циркулация).“

За повече информация, моля, посетете:

Уеб страница на продукта за пречистване на въздуха на Daikin:

https://www.daikin.bg/bg_bg/solutions/for-your-home/air-purification.html

Информация за технологията на Daikin Flash Streamer:

https://www.daikin.eu/en_us/about/daikin-innovations/indoor-air-quality/for-your-home/daikin-streamer-research-institute/streamer-technology.html

Уеб страница на Института Пастьор де Лил: www.pasteur-lille.fr

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови