Хванаха българи, продали новородено в Гърция

OFFNews 02 декември 2016 в 17:55 4257 2

Полицията в Гърция е заловила българи, продали новородено в гръцкия град Катерини, съобщават местни медии. Сред арестуваните е и майката на момченцето. 

Майката на бебето е 30-годишна българка. Тя продала новороденото на бездетно гръцко семейство с посредничеството на 39-годишен българин.

Жената пристигнала от България през април и до раждането останала да живее в апартамента на семейство българи, по данни на медиите от ромски произход. 

Бебето е родено на 2 юни. На 9 юни майката и посредника отпътували за Атина, където се срещнали с потенциалните купувачи.

Гръцкото семейство платило за бебето 8000 евро. 

Майката взела 2000 евро, а семейството, при което живеела - 1350 евро. 4650 евро отишли при посредника.

Полицията е арестувала всички замесени в продажбата на новороденото. Срещу тях е повдигнато обвинение и е започнало разследване за участието им в други подобни случаи. 

Преди месец българска двойка опита да продаде бебето си отново в Катерини за 8000 евро, но в последния момент сделката се провалила. 

Тогава полицията арестува родителите и още двама българи. Посредникът също е българин, но неговата самоличност не е установена. Има предположения, че става въпрос за същия българин, участвал в настоящата сделка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

1

El Commandante

02.12 2016 в 18:16

Българи?

Кога ще спрете с либерастката си политкоректност.

Правилния термин е: български граждани от ромски поризход, или направо: цигани.

В случая: мангали.