Хладно и облачно време утре и през следващите дни

ОFFNews 04 октомври 2014 в 18:56 4430 0

В изборния ден в неделя, на 5 октомври, максималните температури ще са нежду 15 и 20 градуса, в София ще е 15°, съобщават от НИМХ към БАН, цитирани от "Фокус".

Облачността над страната ще се увеличи, но само в отделни места в Западна България ще има слаби превалявания. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. 

Облачността над Черноморието ще се увеличи и след обяд вече ще е значителна, но ще остане без валеж. Ще духа до умерен северен вятър, който през деня ще се ориентира от изток. Максимални температури на въздуха ще са 17°-18°.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо, а в масивите от Западна България и ще превали слаб дъжд, над около 2000 метра слаб сняг. Вятърът ще е до умерен от югоизток. Максимална температура на 1200 метра 9°, на 2000 метра около 3°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за октомври. 

В понеделник над страната ще продължи да има значителна облачност. На места в Западна България ще превали дъжд, предимно слаб. В източните райони ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток.

Температурите ще останат без съществена промяна.

Във вторник дъжд ще превали на места и в останалата част от страната. Ще се задържи предимно облачно.

В сряда все още на отделни места в източните райони ще има слаби превалявания. В Западна и Централна България валежите ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва. Температурите ще са с градус-два по-високи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови