Грипна епидемия във Враца, Монтана, Русе, Варна, Кюстендил и Сливен

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2018 в 15:31 2550 0

Грипна епидемия е обявена от днес в област Враца. РЗИ-Враца е препоръчала да бъдат преустановени учебните занятия в областта. 

Грипна епидемия е обявена и на територията на област Монтана. Учебните занятия се преустановяват от утре, 30 януари, до петък – 02 февруари, включително.

От утре, 30 януари, РЗИ-Варна обявява грипна епидемия на територията на община Варна. Здравните власти са дали препоръка за преустановяване на учебните занятия за периода 30.01. – 06.02.2018 г. включително.

РЗИ-Русе обявява грипна епидемия на територията на Русенска област от утре, 30 януари. От утре до петък, 02 февруари, учебните занятия се преустановяват.

Грипна епидемия е обявена и на територията на област Кюстендил от утре, 30 януари, като е дадена препоръка за преустановяване на учебните занятия.

Община Сливен също обявява грипна епидемия, като на Регионално управление на образованието – Сливен е препоръчано преустановяване на учебните занятия в общината от утре до 02 февруари включително.

В област Хасково се удължава грипната ваканция в общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово до 02 февруари включително. От утре до 2 февруари включително се преустановяват учебните занятия и в община Димитровград.

До 02 февруари продължават да са в сила противоепидемичните мерки на територията на област Бургас.

До второ нареждане на територията на двете области се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки, тъй като картината на заболяваемостта е динамична.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови