Герджиков: Ако Сакскобургготски изгуби делото за имотите си, това ще е шамар за държавата ни

OFFNews Последна промяна на 21 октомври 2018 в 10:28 10898 2

Нормално е бившият премиер Симеон Сакскобургготски да спечели делото в Страсбург по казуса с царските имоти. 

Това каза бившият председател на парламента и бивш служебен премиер Огнян Герджиков по бТВ. Ако не спечели делото, това би било шамар за българската държава. „Доста дела губим в Страсбург, което не е добър атестат”, заяви той.

„Когато НДСВ дойде на власт, юристите казахме на Царя, че е вероятно да има проблеми, свързани с имотите, и затова трябва да се приеме закон. Той каза: „Аз докато съм в управлението, дума да не става”, което, разбира се, му прави чест”, изтъкна Герджиков.

„След изтичането на двата мандата с участието на НДСВ във властта следващото Народно събрание вместо да направи това, което се очакваше – да издаде реституционния закон за царските имоти, взе решение за мораториум върху тези имоти. Един такъв мораториум е абсолютно ограничаване на всякакви правомощия, нищо не може да правят с тези имоти. Това е много сериозно засягане на собствеността – нещо, което е много лош знак навън”, отбеляза той. 

„Как е възможно нашият цар Симеон, неговата фамилия, след като толкова години са господствали в нашия политически живот, да нямат никаква собственост",  попита още Герджиков.

Бившият служебен премиер заяви, че няма предложение от президента Румен Радев да бъде неговата номинация за конституционен съдия.

На въпрос дали би приел, ако такова се появи, Герджиков отговори: „Нека първо се появи, и второ, вероятно няма да приема. Чувствам се много активен, занимавам се с много дейности, с някои от които няма да мога да се занимавам, ако евентуално бих станал конституционен съдия”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7671

3

безпартийна

22.10 2018 в 12:28

Ако Симеон не беше толкова лаком за държавни имоти (защото Интендантството е било държавна служба), щеше да му се размине със собственост, например, на двореца Врана. Но той се полакоми за всичко, което се е водило на Интендантството (тогавашното УБО) за ползване от царското семейство. И започна да го усвоява в ролята си на на докаран от ДС премиер. Свърши си уговорената работа, разсипа демократичната политическа система в България, а сега се оказва, че не са му платили, както е очаквал.

11406

1

Hihi1981

21.10 2018 в 12:30

Абе чичо,ако законите важаха за всички животът ни щеше да друг!!!