Гей парад и контра демонстрации окупират центъра на София. Стотици полицаи ще следят за сблъсъци и ще спират движението

OFFNews 09 юни 2018 в 06:16 15421 3

Гей парад и две контра демонстрации ще окупират центъра на столицата днес. Движението ще бъде спирано поетапно. Възможни са сблъсъци. Десетки полицаи са на крак. За реда ще следят служители на СДВР и ГД "Национална полиция".

София прайд започва в 19 ч., а сборният пункт е паметникът на Съветската армия. Преди това организаторите му са предвидили музикална програма с начален час 16:30, също пред паметника.

Движението ще бъде ограничено от 16 ч., а организаторите са заявили, че събитието ще продължи до 22 ч.

Ето и маршрута на Прайда: бул. „Цар Освободител“, бул. „Васил Левски“, ул. „Ген. Йосиф Гурко“, ул. “Г.С. Раковски“, бул.“ Княз Ал. Дондуков“, бул. “Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“ отново до Паметника на Съветската армия, където мероприятието ще приключи.

В отговор на парада се организират други две събития.

Първото е наречено "Поход за семейството" и участниците в него ще изразят подкрепата си за традиционния брак и християнските семейни ценности. Походът започва в 14 ч. пред Народното събрание. Маршрутът му е: бул. “Цар Освободител“ до пл. „Независимост“, бул. „Княз Ал. Дондуков“, бул. „Княгиня М. Луиза“, бул. „Витоша“ до НДК, пл. „България“. Очаква се походът да приключи до 16.30 ч.

Освен в столицата, поход ще има и в още четири града: Пловдив (от 11 ч.), Варна (от 15:30 ч.), Бургас (от 18 ч.) и Русе (от 17 ч.).

За да подчертаят позицията си, част от двойките ще бъдат облечени в сватбените си костюми и булчински рокли, заяви Ивайло Тинчев, един от организаторите на събитието, цитиран от "Дарик". В края ще бъдат пуснати десетки балони, с надпис „ЗА семейството от мъж и жена“. 

Час преди гей парада - от 18 ч. - в София започва друго шествие. От пилоните на НДК ще тръгне шествие под надслов "Да запазим децата от разврата". Организаторите - "Национална съпротива" - наричат хората с различна от традиционната сексуалност "ненормални" и призовават "всички нормални български граждани" да се присъединят.

Призивът, изпратен от Благовест Арсенов Николай Йовев, гласи: 

"Българи, въпреки отпора срещу опитите на властите да прокарат Истанбулската конвенция, ние отново виждаме техните действия в пропагандирането на извратеността! За поредна година правителството и Столична община, в лицето на Йорданка Фандъкова, разрешават провеждането на гей парад в нашата столица. За поредна година ненормалните ще претендират за права и ще настояват за узаконяване на гей браковете и за правото да осиновяват деца, на които спокойно да могат да тровят душите с техните болни идеи. За поредна година българският данъкоплатец ще плати стотици хиляди за охрана и организация на това пошло събитие. И най-лошото в случая е, че за пореден път на това сборище ще присъстват малки деца, които ще бъдат подложени на хомосексуална пропаганда.

Затова нека заедно да се противопоставим и да „Запазим децата от разврата!".

Ние, от „Национална съпротива", призоваваме всички нормални български граждани да се присъединят на нашето анти гей шествие, което ще започне на 09.06. от 18:00 ч. от пилоните на НДК. Също така призоваваме полицията и всички останали институции да проверят кои са отговорните лица за пропагандиращата се извратеност сред присъстващите деца на гей арада, като същевременно и алармираме Държавната агенция за закрила на детето, че на въпросното мероприятие ще присъстват малолетни деца и настояваме да се потърси сметка от родителите им за това тяхно действие".

Националистите са заявили, че събитието им ще обхваща времето от 17 до 20 часа.

Шествието им ще тръгне в 18 часа от пилоните на НДК и ще продължи по бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Граф Игнатиев“, бул. „Христо и Евлоги Георгиеви“, пред сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“, по алеята покрай сектор „Г“ на стадиона до езеро „Ариана“ в Борисова градина, където събирането ще приключи.

Шествието на националистите ще приключи на метри от гей парада - паметника на Съветската армия и полицията ще бъде на крак, за да предотврати евентуални сблъсъци.

За реда ще следят служители на СДВР, подпомагани от техни колеги от ГД "Национална полиция"

На обявените сборни места ще бъдат изградени буферни зони за участниците в обявените събирания. Съгласно българското законодателство, в обособените зони няма да бъдат допускани лица във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове/, предупреждават органите на реда.

При необходимост, по направленията на придвижване на шествията, поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно.

Взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред.

От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провежданите прояви, да проявят толерантност и да спазват стриктно указанията на униформените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11735

3

Питер Пан

09.06 2018 в 19:26

Единственият продуктивен ход на обществото трябва да бъде пълно мълчание и пълно игнориране на перверзниците, дори когато натрапват извратеността си. Мълчание, защото това нито е от днес и вчера, винаги го е имало, само че днес те са агресивни и мачкат нормите с претенции и унищожават децата. Мълчание, игнориране, никакво внимание, в противен случай те ще спечелят!

11024

2

Комита

09.06 2018 в 11:08

И к`во? Довечера не трябва да ходим из центъра без тениските с Хитлер, че да не ни помислят за педераси... :)

77927

1

El Commandante

09.06 2018 в 11:00

Басимайката братче, няма празно-през седмицата София е окупирана от строителни работници от Враца и Монтана и офис мениджърки от Плевен и СтарЗагора.
През уикенда-педераси.

Айде да идва вече Юли-Август да се измете всичката тая гняс към Слънчака че не се диша....