Габровският самолет не бил проверен на летище София заради... поредица от случайности

OFFNews 17 юли 2018 в 21:47 9286 0

Пасажерите и багажът в частния самолет на семейство Хинкови от Габрово не са проверени на летище София  заради "поредица от случайности".

Това става ясно от думите на Владимир Рапонджиев - изпълнителен директор на „Летище София“ ЕАД.

Самолетът на семейство Хинкови, с 5 души на борда, е кацнал на 13 юли в 15:30 ч. на летище София. Полетът е пристигнал от летателна площадка „Драгановци“ (край Габрово) и в 16:48 ч. е излетял за Скиатос, Гърция.

Летище София е наземен оператор. Рамп-агентът е направил грешка, а случилото се е поредица от случайности, заяви днес Владимир Рапонджиев.

Служителят, който е с дългогодишен опит в дейността, в момента е с отнет пропуск. Щом има грешка – ще има наказание, а виновният ще си понесе наказанието. Тече проверка по случая и след нейното завършване ще излезем с окончателните резултати, каза още изпълнителният директор на „Летище София“ ЕАД.

Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Аерогари е назначила комисия за извършване на проверка. Резултатите ще бъдат докладвани на 18.07.2018 г. на главния прокурор, съобщават от пресцентъра на МВР.

Пред bTV пилотът Мирослав Хинков обясни, че за проверка е отведен само той:

"Аз минах всички проверки и отидох в залата, където са пътниците, платих си таксите, защото и това е важно. И общо взето: натовариха ни на колите, закараха ни до самолета и излетяхме след малко".

Аз отидох на почивка, а те ни развалиха почивката, коментира пък пред Нова телевизия Мирослав Хинков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови