Футболните фенове застанаха зад Луковмарш

Симона Костадинова 11 февруари 2014 в 16:45 3969 2

Снимка Луковмарш 2013г

В писмо до Йорданка Фандъкова, Сдружението на българските футболни привърженици изрази подкрепата си за насрочения за 15 февруари Луковмарш.

Луковмарш е възпоменателно факелно шествие в памет на спорната фигура на ген. Христо Луков, който остава в българската история с пропагандата си на редица фашистки принципи. Шествието се провежда всяка година през месец февруари от 2003 г. насам.

Ето какво пише в писмото на феновете:

„До
Кмета на гр.София
Г-жа Йорданка Фандъкова
Уважаема Г-жо Фандъкова,
С настоящето писмо Ви уведомявам, че Сдружението на българските футболни привърженици подкрепя и участва в станалия традиционен Луков марш в памет на годишнина от убийството на един достоен български военен и държавник какъвто е ген. Христо Луков. Това е обединително национално патриотично събитие за привърженици на различни клубове от София и страната.
С удивление наблюдаваме как за поредна година Кметството на гр. София е атакувано от представители на бившата комунистическа партия, както и ляволиберални НПО-та с кадри от бившия комунистически режим и с чуждестранно финансиране, които настояват за забрана на това шествие като „профашистко“. Със същите обвинения във „фашизъм“ преди 70 години беше избит обществено-политическия и интелектуален елит на българския народ, около 30,000 хиляди в безразборна геноцидна сеч непосредствено след 9 септември 1944г. и около 3,000 получиха смъртна присъда на фарсовия болшевишки Народен съд. Десетки хиляди бяха погубени физически или здравето им беше разсипано в концентрационни лагери на смъртта, бяха изселвани и преследвани. За тези и за много други престъпления комунистическият режим беше обявен за престъпен със закон приет от Народното събрание през 2000г. Действително не разбираме защо Вие като кмет се поддавате на подобни внушения по отношение на Луков марш, още повече, че сте от партия, която твърди, че е дясна и че е с антикомунистическа насоченост.
Учудва ни и още нещо. Как е възможно вече една година в София да се провеждат всеки ден най-невероятни шествия, част от които блокираха за дълго време движението в половината град, други пък бяха със силно провокативно и аморално внушение, като гей парада например, или пък допускането на безсрочни „палаткови лагери“, от които центърът на София е заприличал на битпазар, и същевременно Вие като кмет не сте противопоставили нито веднъж. А ето, че за Луков марш винаги има проблем за неговото провеждане. Нима 25 години след падането на комунистическото управление отново граждани в България ще бъда преследвани, че изповядват своите убеждения, че познават и почитат своята история?
Искрено се надяваме, че шествието в памет на ген.Христо Луков ще се проведе както всяка година при един добър ред и организация. Популярността на това събитие расте и негова евентуална забрана от властите ще има ефект обратен на търсения, и ще подейства като реклама.
С уважение:
С о ф и я /Е.Ваташка/ Председател“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!