Фирмата, свързана с Очите - ръководена от бивш шеф в МВР и с обществени поръчки за четвърт милион

ОFFNews 08 август 2018 в 21:38 8338 3

Охранителната фирма „Аркус Секюрити”, в която арестуваният в Истанбул Димитър Желязков-Митьо Очите е работил като консултант, се управлява от бившия шеф в "Криминална полиция" Иван Владимиров, съобщи Нова тв.

Зам.-председателят на Общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев, който ще бъде обвинен за лично укривателство на Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул, пък е съдружник във фирмата, спечелила близо четвърт милион лева от обществени поръчки.

Владимиров е работил към областната дирекция на МВР в Бургас, а синът му е заместник-директор на Бургаския затвор, докато неговата сестра е юрисконсулт към МВР-Бургас.

По думите на Владимиров, Очите намирал обекти за охраняване. Бенчев пък му бил съдружник, заедно с Георги Дросев.

Двамата придобиват акции след показния разстрел на гард на Желязков пред дискотека преди две години, уточнява телевизията.

Фирмата работи с държавни институции и общини. От община Несебър спечелила близо 100 000 лв., а от община Айтос - 70 000 лв. за охрана на различни обекти.

По-рано днес стана ясно, че Апелативната прокуратура в Бургас ще повдигне обвинение на Бенчев за лично укривателство на Димитър Желязков.

Седми ден пък продължава издирването Пейо Янков - общинар от Несебър, приближен на Очите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

3

Hihi1981

09.08 2018 в 09:56

Заглавието е сбъркано:Фирмата на Очите - ръководена от бивш шеф в МВР и с обществени поръчки за четвърт милион!Бъдете коректни!

6000

2

САМОсеПИТАМ

08.08 2018 в 22:21

ДА ВИ Е ПОЗНАТО????
Един честен гражданин, дет предаде едни папки, дет УЖ били за мафията.. Пък после стана вожд на ОПГ "Октопод"... Пък после почна една съдебна сага с ЦАЦААРИЕЛ.. Пране, пране, пране...Та тоз честен гражданин пак си е честен гражданин, ама вече и препран и с Ариела (кат Софиянския, Бисеровия и & подобни)...
Та пак се говореше за "бизнес" с УЖ обществени - ама за правилния човек, поръчки за стотици хиляди... Ама "бизнесо" позавехна..
Да!! Ама "загубените" тогаз стотици хиляди, вече са МИЛИОНИ.. Присъдени от ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД в СТРАСБУРГ..
Ама матряла тях ша ги плаща.. Не министърина ЦвъцкОФФ, ни пък ЦАЦААРИЕЛА и стадото му с цаци..

6000

1

САМОсеПИТАМ

08.08 2018 в 22:19

Да напомня: Преди две години, при престрелка за "паркомясто" в Слънчев бряг, случайната министърка на вътрешните Му работи – Шматката Бъчи, рече: "Димитър Желязков е бизнесмен с легален бизнес, с три изрядни фирми, които развиват напълно законна дейност"…
Чадър ли? Цяла палатка…
Пък ЗАМ ГЛАВ Гешев спомена УЖ, че ОПГ-то е следено от 2016-та година.. И съвсем случайно ТРИ дни преди операцията е духнал за Германията.. Щото нямало изтичане на информация за акцията - туй го бълва пък еднооката Шматка, дет сега са шматка из МВР-то..
Та кой са е укривал, след като не е знаел, че са укрива.. Кой пък е укривал и не е знаел, че укрива, тоз дет самия той не знае, че са укрива..