Филип Цанов даде "Зелените" на прокурор заради конопа

Offnews 07 октомври 2014 в 11:15 7168 17

Филип Цанов

Председателят на "Природата за хората" Филип Цанов, изпрати сигнал до главния прокурор срещу партия "Зелените". Причината - със своя предизборен клип от партията отправяли призив за свободната употреба на наркотични вещества. 

Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) спря агитационно видео на "Зелените" заради фразата „И свобода за конопа!". Според ЦИК това би могло да се приеме за пряка реклама на наркотични вещества и растения.

В сигнала до прокуратурата Цанов припомня решението на ЦИК и цитира решението на ЦИК, според което заради клипа партията може да бъде глобена. На базата на това подателят на сигнала иска да бъдат повдигнати обвинения на трима души от партията. 

По повод изложеното до тук моля, да извършите проверка и ако констатирате, че нарушенията на чл. 28 и чл. 70 от ЗКНВП, с които се призовава за свободна употреба на наркотични вещества е престъпление по Наказателния кодекс да повдигнете обвинения на Андрей Ковачев, Борислав Сандов и Анна Пелова.

Той заключава също, че в "яростната гонитба за по-високи изборни резултати и финансови облаги" е недопустимо да се прекрачват законите, "пък било това от самонадеяни партийни деятели". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!