Quantcast

Филип Цанов даде "Зелените" на прокурор заради конопа

Offnews Последна промяна на 07 октомври 2014 в 11:15 6315 17

Филип Цанов

Председателят на "Природата за хората" Филип Цанов, изпрати сигнал до главния прокурор срещу партия "Зелените". Причината - със своя предизборен клип от партията отправяли призив за свободната употреба на наркотични вещества. 

Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) спря агитационно видео на "Зелените" заради фразата „И свобода за конопа!". Според ЦИК това би могло да се приеме за пряка реклама на наркотични вещества и растения.

В сигнала до прокуратурата Цанов припомня решението на ЦИК и цитира решението на ЦИК, според което заради клипа партията може да бъде глобена. На базата на това подателят на сигнала иска да бъдат повдигнати обвинения на трима души от партията. 

По повод изложеното до тук моля, да извършите проверка и ако констатирате, че нарушенията на чл. 28 и чл. 70 от ЗКНВП, с които се призовава за свободна употреба на наркотични вещества е престъпление по Наказателния кодекс да повдигнете обвинения на Андрей Ковачев, Борислав Сандов и Анна Пелова.

Той заключава също, че в "яростната гонитба за по-високи изборни резултати и финансови облаги" е недопустимо да се прекрачват законите, "пък било това от самонадеяни партийни деятели". 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.10 2014 в 19:45

Най-вредно е невежеството. Каузата на декриминализация си заслужава! Безумно е да забраняваш едно растение с доказана полза. Ограмотете се малко колко лечебни ползи има от марихуаната и конопеното масло, и колко различни приложения има конопеното растение. Тоя горе на снимката, който е подал жалбата, никак не ми изглежда като симпатичен човек :D Не го знам кой е, нито гласувам за Зелените (защото са ми прекалено либерални в посока "толерантност" и права на ЛГБТИ... последния да затвори вратата), но този чичко сигурно има какво да дели с тях, за да е така негативно настроен към предизборните им клипове.

07.10 2014 в 17:13

е това пък вече на нищо не прилича. дотам ли се разпростира алчността на зелените,че да правят и подобен клип.нямам думи и трябва да си понесат последствията.такива е недопустимо да се допускат до обществото.

07.10 2014 в 16:31

Ама какво очаквате от измекярите от "зелените"? Те от толкова трева нямат останала и една мозъчна клетка. Жалки типове!

07.10 2014 в 16:22

ето как растат българските деца. под влияние на подобни клипове се случва упадъка на ценностите. ето защо децата ни пушат подобни вещества,а ние им ги купуваме,давайки джобни... и тези зелените имат мераци да влезнат в парламента,пази боже!

07.10 2014 в 15:44

Евала! Отдавна някой трябваше да подхване зелените продажници, които под предтекст, че искат да спасяват природата се гаврят с българския народ до дупка!

07.10 2014 в 15:14

А ти Кумчо Вълчо си един още по-комплексиран и от госпожата и незадоволен неграмотник!!! Заради такива напушени простаци като тебе сме на такова дередже

07.10 2014 в 14:42

http://forthenature.org/documents/760

07.10 2014 в 14:41

тези от ПП "Зелените" за пари какво ли не ще рекламират. няма да учудя, ако се снимат в клип с някой джихадист как извършват обезглавяване. при избора дали да бъда управляван от наркотици или ДС, ще предпочета ДС. отвратително е да рекламираш опиати!!!!!!!

07.10 2014 в 14:15

Евала батенца, промотирайте марихуаната, поне децата може и да гласуват за вас... Не се ли замислят тия галфони, че подрастващите са нон-стоп в нета, къв пример им дават? Па вие ходете и гласувайте за тех

07.10 2014 в 14:06

Tig, може да е гнусен, но не той е правил клипа! МИСЛИ!!!