Quantcast

Онова момиче Джейн от клипа на Зелените

Владимир Йончев Последна промяна на 02 октомври 2014 в 08:45 28827 36

Онова момиче Джейн е най-екзотичната кандидатка на изборите. Е, самата тя твърди, че има един още по-интересен от нея, но на него косата не му е зелена.

Онова момиче Джейн или Джейн Грийн е името на профила й във фейсбук и е твърде вероятно да сте попадали на пиперливите й коментари. Джейн всъщност се казва Жана Иванова и е канидат в два района в София от листата на Зелените. В 23 МИР е номер 3, а в 24 МИР е номер 5.

С името Жана Иванова, разбира се, никой не я свързва, а всъщност е едно от най-популярните лица или за да сме екзактно точни - коса.

Който е ходил по протестите няма как да не е запомнил зелената й коса. Или лилавата й. Или цикламената.

А даже и да не е ходил, със сигурност я е виждал, защото нямаше ден, без да попадне в кадър.

Джейн е онова момиче от клипа на Зелените, което иска 23 домата от една баба, а тя му отговаря: "Вие да не сте от Зелените".

Бабата пък е артистично превъплащение на друг популярен профил от фейсбук, но той е толкова легендарен, че е страшна тайна кой е човекът зад него.

Джейн е нещо като сценарист и режисьор на клипа, който събра много усмивки и също толкова критики колко е аматьорски. Естествено, че е аматьорски, сниман е с подръчни средства. Разходите за него са няколко кила домати и бензинът на моята зелена кола от центъра до Герман, отговаря тя.

Като повечето млади хора, Джейн е започнала да се интересува от политика от протестите на Орлов мост. Преди това не се интересувах от политика, даже не бях гласувала. Протестите промениха всичко, промениха ме и мен. Знам какво искам, знам как да го направя. Видяхме досегашните политици какви ги свършиха.

Джейн беше обявена за Мис Протест, но самата тя подценява тази награда. Не знам дали е имало истински конкурс, Тихича (Тихомира Методиева) ми направи хубави снимки и така стана, скромничи тя.

В началото на протестите приятелите ми си правеха срещата под дървото срещу президентството. После срещата стана "При Джейн". Където да застана все се виждам, особено като сложих и токчета, обяснява Жана, която и без токчетата е доста висока.

Имала съм повече цветова на косата, отколкото гаджета, гордо отбелязва Джейн и уточнява, че сегашното яркозелено всъщност е перука, а на естествената си коса е оставила само няколко зелени кичура.

За разлика от другите партии, в които стават скандали кой да е в листите, Зелените набират кандидати за депутат съвсем свободно. Трябва само да попълниш декларация, че споделяш ценностите им и че не си агент на ДС. Няма и как да съм била с моите 25 г., казва Жана.

Писна ми от политици, които се правят, че разбират от всичко. Аз разбирам от алтернативен туризъм, от малки и средни предприятия в областта на туризма. Това съм учила, с това се занимавам. Ако вляза в парламента ще искам в тази сфера да прокарам промени.

Питам я дали се страхува, че наистина може да я изберат и да се окаже на депутатските банки редом с тия, срещу които е протестирала.

Да ти кажа, за тия избори мъничко ме е страх. Успокоителното е, че тоя парламент ще е по-кратък и от предишния, от първите му дни ще почнат протести. И тогава ще съм първият протестиращ депутат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.10 2014 в 23:50

Джейн е много симпатична, но Зелените са адски несериозни и просто не разбират как се прави кампания. Не говоря за пари (и Реформаторите ги нямаха, а все пак са в Народното събрание). Говоря за осъзнаване на сериозността и отговорността на кампанията. Дадена партия иска не просто да е симпатична, а да създаде впечатлението, че знае какво иска и как ще го постигне - хем в интерес на избирателите си, хем в интерес на членовете и ръководството си. По законен път. Разбира се, това БСП, ББЦ и Атака не го могат, но поне се опитват (а и Путин им плаща кампанията). Дотук ГЕРБ са най-сериозни в предизборната самореклама - казвам го без да ги харесвам. Ами Зелените биха могли да се понаучат на това. Поведение, известна тежест, малко патос, но сдържан. Реториката и загрижеността са важни. Инак най-много няколко зелени мацки като Джейн да си хванат гаджета. Което не е лошо, но за това не се иска ходене на избори. Просто никой в България не приема Зелените сериозно. За сравнение: белгийските Зелени са съвсем други.

07.10 2014 в 08:56

Каква идеология изповядва въпросната кандидат-депутатката "Онази Другарка Джейн"?
Кифлокрация?
Резултатите от изборите на въпросните "зелени"?

05.10 2014 в 16:29

@бая си тъпа, линкът, който си дала:
http://fakti.bg/hr/115245-opornite-tochki-na-zelenite-mentardjii
лъха на скалъпена история

Дай конкретни имена на хора, които "печелят" от съдебни дела срещу общините и държавата, както и доказателства, че са членове на ПП Зелените.

@xxx, твърде обобщаващо говориш. Пътища се построиха, някои се реновираха, но със сигурност не са оправени всичките.
Да не говорим, че за много от тези проекти се ползва финансиране от европейските фондове и да се трупат политически дивиденти на такава база е евтин популизъм.
Най-големият икономически ръст българската икономика претърпя благодарение на балона във високото строителство. Което говори, че нито НДСВ, нито в последствие
тройната коалиция са имали кой знае какъв принос за това икономическо развитие. Просто една вълна, която премина.
При управлението на ГЕРБ в началото дори имаше спад в икономиката, благодарение на пукването на този балон. Тук едва ли и ГЕРБ имат принос за този спад.

На мен лично ПП Зелените ми харесаха с идеите им за локално развитие, енергийна независимост, ефективна икономика, достъпността на сайта им, ясно описание и снимки на участниците в листите им,
публикуван списък с дарители.

04.10 2014 в 22:57

Тюуу! Всичко хубаво на трол сте осмърдели! Пачките ви станаха ли по-дебели? На гад и злоба откъм вас ме лъха, зеленото изглежда плаши плъха... А Джейн е онова момиче, което на България природата обича!

04.10 2014 в 14:28

"Като повечето млади хора, Джейн е започнала да се интересува от политика от протестите на Орлов мост. Преди това не се интересувах от политика, даже не бях гласувала." Браво бе каk ей така един ден се събудих и почнах да се интересувам от "политика" човек не се просто ей така интересува или по важното РАЗБИРА от политика. После как искате да гледат на нас младите по-сериозно, като никой нищо реално не разбира и само повтаря като паппагал чул-недочул разни мнения за ПОЛИТИКАТА

03.10 2014 в 18:10

Защо зелените не протестираха срещу застрояването на Камчия от Газпром? Там в момента е ужас! Цялата природа е унищожена. Ходят да викат обаче срещу западните инвеститори и пълнят главите на неуките хора с абсолютните лъжи, че проучванията за газ едва ли не ще ги убият.

http://fakti.bg/hr/115245-opornite-tochki-na-zelenite-mentardjii

03.10 2014 в 18:04

Масово членове на Зелените във Варна се занимават с недотам морални и дори сенчести неща. Няколко от активистите им основно се препитават със съдебни дела. Следят, когато има публично дело срещу общината спечелено от някоя организация и пускат същото дело, но вече гражданско от тяхно име. Тъй като Общината един път го е загубила, шансът да го спечелят и те (със същите мотиви) е почти 100%. Понякога обаче стават грешки. Последно един се оплаква, че е спечелил дело с иск за 50000 лв., но съда му е отредил обещетение от 5 000 и е разпоредил да плати % от останалата сума, защото според тях тя е нереално завишена. Така тариката се оказал в невъзможност да плати и са му блокирали всички сметки, включително на майка му (която явно на дърти години все още му се води настойник). Така въпреки, че печели делото, се оказва губещата страна. За съжаление не винаги съда решава по толкова соломонов начин и за това група Зелени от години се препитават по този начин. Останалите далавери са през НПО-тата, както и факта, че са регистрирани като еколози и им се плаща за консултации при почти всяка по-сериозна държавна инциатива. Покрай тях се въртят една камара безработни заблудени деца с ранички, които си мислят, че всичко е чисто и безкористно и ги събират по разни митингчета и подобни.

03.10 2014 в 15:51

"Зеленит (...) нямат нищо общо с извратения политически модел - статуквото" - aми да, ама и не. Аз пък бях забелязала доста млади, амбициозни по комсомолски индивиди там, и това леко ме отврати още отпреди. Това, че са нови на сцената, не означава, че нямат класическите амбиции на всичките ни останали политици.

03.10 2014 в 09:30

Зелените ме кефят, защото нямат нищо общо с извратения политически модел - статуквото. Били такива, били онакива. Поне действат прозрачно и са с хоризонтална структура, което ги балансира.

Иначе си давайте гласчетата за добре отгледани и опечени политици, които казват точно това, което искате да чуете.

02.10 2014 в 17:43

Кой плаж, коя гора, коя градинка, кое дърво спасиха зелените за 25 години преход?
Коя заменка или кой полузаконен строеж в защитена територия или плажна ивица спряха?
А,сетих се! Нещо все пак свършиха! Благодарение на тях софиянци не могат да карат ски на Витоша, а трябва да пътуват 80 км до Боровец!