Фен се оплака от полицейско насилие след мача „Левски” - ЦСКА

OFFNews Последна промяна на 18 октомври 2016 в 08:00 3613 2

Фен се оплака от полицейско насилие след мача „Левски” - ЦСКА

Млад мъж твърди, че е станал жертва на насилие от полицаи след мача „Левски” - ЦСКА, който се проведе в събота. Пред Нова тв Симеон Йорданов разказа, че всичко започнало, след като униформените не позволили на група хора да напуснат Националния стадион „Васил Левски” през изхода откъм сектор В.

„Аз бързах, защото имах важен ангажимент, а полицаите дори не ни дадоха обяснение защо не ни пускат”, разказва Йорданов. Последвали обиди от страна на служителите на МВР. Един от тях нарекъл мъжа „наркоман” и „боклук”.

Минути по-късно младият мъж бил отведен в помещението за задържане под сектора, където бил ритан, удрян, заплашван и обиждан. Той прекарал 24 часа в районното, където се сдобил с обвинение за хулиганство.

Йорданов твърди, че един полицай го снимал с телефона си. След като го попитал защо го прави, униформеният му обяснил, че това е, за да го намери дни по-късно. Тогава щял да разбере. Пострадалият твърди, че полицаите се настървили срещу него, след като той им обяснил, че си познава правата.