Фандъкова ще запали коледната елха на София

Нели Чолашка 01 декември 2013 в 07:42 4831 2

Коледната елха на София. Снимка: Сергей Антонов
Коледната елха на София. Снимка: Сергей Антонов
 
 
Светлините на коледната елха на София ще бъдат запалени днес в 19 ч. от кмета на града Йорданака Фандъкова в градинката пред хотел "Рила" на ул. "Алабин".
 
Предвидени са празнични мероприятия около елхата през целия неделен ден.

От 11 до 20 часа на открита сцена пред празничното дърво ще има програма с участието на Танцов ансамбъл "Средец", Танцова група към ОДЗ  "Преспа", Детски хор с диригент Мая Василева и Детски танцов ансамбъл с ръководител Живко Желязков към Националния учебен комплекс по култура.

На сцената ше пея още Детска вокална група "Смехоранчета", Вокална формация "Трикси", Детска вокална група "Бон-бон", певицата Румяна Коцева, звездата от музикалните формати "Мюзик Айдъл" и "Гласът на България" - Красимира Иванова.

Коледарски игри, песни и наричания ще изпълнят деца от 144  СОУ "Народни будители", а "Жар театър" към Дом на културата "Средец" ще представи огнено шоу.

От 15 ч. Дядо Коледа и Снежната царица ще се снимат с децата в специален кът. Малчуганите ще могат да се снимат и пред къщичката на джуджетата.

Празнично украсен ретро трамвай ще се движи в неделния ден, от 16,00 часа до 19,30 часа, от площад "Възраждане" до площад "Журналист".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови