Фандъкова разпореди проверка за сечта на "Витошка"

Александра Маркарян Последна промяна на 05 май 2015 в 21:40 7050 7

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди пълна проверка за изсичането на дървета на ремонтирания в момента участък на бул. "Витоша".

За изсичането на дърветата съобщи OFFNews по-рано днес. Според експертите се изсичат болни дървета, които са сухи. Снимките ни обаче показват, че тези дървета са със зелени корони и сухи клони, поне с просто око, не се виждат.

Вече е констатиран един проблем - изпълнителят е трябвало да предупреди директорът на "Зелени системи" в общината за изсичането 48 часа по-рано, за да може и общината да направи последна проверка дали действително то е неизбежно и да предупреди обществеността чрез медиите. Това не се е случило, каза за OFFNews кметът Фандъкова.

"В този случай и вие, и гражданите сте прави да реагирате, защото не е била подадена информация предварително и не е било обяснено защо се налага това. Аз също съм от гражданите, които биха реагирали на такова нещо", коментира Фандъкова.

Тя е поискала пълно изясняване на всички факти по случая. Това включва и предоставянето на досието и снимки на всяко от дърветата.

Пред OFFNews тя гарантира, че ако някой не си е свършил работата, той ще бъде наказан и изрази надежда, че няма дърво, което да е отсечено, а да е можело да бъде спасено.

"Искрено се надявам, че всяко дърво, което може да бъде лекувано, е оставено", каза Фандъкова.

Резултатите от проверката ще станат ясни в четвъртък, 7 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.05 2015 в 11:19

И на "Московска" пред общината бяха болни дръвчетата,пред БНБ също ли? Какви дървета само изсякокоха преди две-три седмици в парка пред НДК.

06.05 2015 в 22:27

няма нужда от проверка , причината е ясна ! собствениците на магазини са си платили да се разреши тази сеч защото дърветата пречат да им се виждат рекламите на магазините !!! тая дето е разрешила сечта да се уволни , на местото на отсечените дървета да се засадят нови , а разходите придружени със сериозни глоби да се заплатят от собствениците на магазините и фирмата изпълнител !!! а за вина на кмета ФАНДЪКОВА не смятам че трябва да се говори , едва ли тя е разрешила това !!!

06.05 2015 в 20:45

'
По колко хиляди на дърво ще плати общината за пресаждане на нови 20 годишни дървета див кестен и каква е гаранция, че ще се хване и седдващата година няма пак да се плаща отново ?!?!?
'
Редно е сумата да е за сметка на "експерта" и фирмата резач.

06.05 2015 в 19:16

Във Варна е същата ужасяваща картина.Но...ни вопъл,ни стон от страна на "гражданското общество",нито обяснение от дейния кмет.Може би някъде има,а аз не съм го видяла?!...

06.05 2015 в 07:02

Още една сигурна причина да не гласувам за Фандъкова на идващите избори.

06.05 2015 в 01:32

Така се прави - първо режеш и после мериш. Къде са "зелените" още ли са на лифта :D

05.05 2015 в 22:35

Самоковската даскалица що се прави на ущипана? Витошка я обърнаха на селско стъргало точно тя и боцко, а дърветата пречат много силно на развитието на кръчмаро-сервитьорските и просяшките услуги там.