Фандъкова разпореди проверка за сечта на "Витошка"

Александра Маркарян 05 май 2015 в 21:40 7935 7

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди пълна проверка за изсичането на дървета на ремонтирания в момента участък на бул. "Витоша".

За изсичането на дърветата съобщи OFFNews по-рано днес. Според експертите се изсичат болни дървета, които са сухи. Снимките ни обаче показват, че тези дървета са със зелени корони и сухи клони, поне с просто око, не се виждат.

Вече е констатиран един проблем - изпълнителят е трябвало да предупреди директорът на "Зелени системи" в общината за изсичането 48 часа по-рано, за да може и общината да направи последна проверка дали действително то е неизбежно и да предупреди обществеността чрез медиите. Това не се е случило, каза за OFFNews кметът Фандъкова.

"В този случай и вие, и гражданите сте прави да реагирате, защото не е била подадена информация предварително и не е било обяснено защо се налага това. Аз също съм от гражданите, които биха реагирали на такова нещо", коментира Фандъкова.

Тя е поискала пълно изясняване на всички факти по случая. Това включва и предоставянето на досието и снимки на всяко от дърветата.

Пред OFFNews тя гарантира, че ако някой не си е свършил работата, той ще бъде наказан и изрази надежда, че няма дърво, което да е отсечено, а да е можело да бъде спасено.

"Искрено се надявам, че всяко дърво, което може да бъде лекувано, е оставено", каза Фандъкова.

Резултатите от проверката ще станат ясни в четвъртък, 7 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews