Фандъкова открива фестивал на скарата

OFFNews 09 септември 2015 в 17:21 7853 0

Кметицата на София Йорданка Фандъкова ще открие фестивала за балканска скара "София мези" в кв. "Надежда", който ще се проведе от 17 до 20 септември.

Организаторите ще отбележат празника на София с курбан на скара, безплатна бира и музика на живо с Гъмзата и балкански оркестри.

Събитието ще се проведе в обновения Северен парк на столичния район. Входът е свободен, а 100 литра от най-доброто пиво и вкусни мезета ще са част от атракциите, които стартират с празника на столицата.

Майстор Миро е решил да почерпи фенове с вкусно прасенце, а изкусните кулинари от верига „Добро“ ще направят на място специален курбан на слънчева скара, от който всеки може да опита за късмет и берекет.

Организаторите са предвидили и куп други атракции като турнир по табла, както за възрастни, така и за деца, канадска борба, състезания по надяждане и надпиване, танцова работилница, викторина с въпроси за София и мн.др.

За най-малките също ще има програма с песни и танци. Всеки ден представителите на различните балкански кухни ще правят за гостите на "София мези" комплименти за здраве и късмет. Турските майстори от „Тюркоаз“ например ще нагостят с ашуре (лакомство, направено от 41 продукта). Гръцките кулинари пък ще почерпят с двуметровия си специалитет кокореци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови