Фандъкова и ДАНС прекратиха проруското шествие в София, но митинг имаше

OFFNews 10 декември 2022 в 14:31 7265 14

Проруските активисти се събраха пред Президентството

Снимка Столична община

Проруските активисти се събраха пред Президентството днес

Кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед за прекратяване на проруското шествие, което започна днес в 13 ч. пред Президентството.

"Събитието не беше съгласувано от Столична община и е прекратено въз основа на информация, получена от Държавна агенция „Национална сигурност“. В последните дни информацията за събитието, разпространявана в социалните мрежи, беше под надслов „Ние не сме неутрални. Ние сме за Русия! Победата е наша“, което не съответстваше на официално заявеното от организатора гражданско обединение „Национална гражданска инициатива за сувернитет на България и другите държави по света“ мероприятие" - съобщават от пресцентъра на Столична община.

Към 13 ч. десетки поддръжници на каузата "Ние сме за Русия! Победата е наша!" успяха да се съберат пред Президентството и да развеят огромен руски флаг под звуците на съветски военни песни.

По-рано днес върховната административна прокуратура сезира министъра на вътрешните работи за подготвяния митинг и шествие. Йорданка Фандъкова е съобщила на прокуратурата, че Столична община е сезирана с две писма - от общинските съветници от групата на „Демократична България" и от представляващи ПП „Код", за обявено в социалните мрежи „празнично гражданско шествие“ под надслов „Ние не сме неутрални! Ние сме за Русия! Победата е наша!“. 

На 8 декември общинските съветници от “Демократична България” в Столичния общински съвет призоваха Йорданка Фандъкова да наложи забрана за "провеждане както на митинга, така и на шествието". 

"Убедени сме, че има несъмнени данни, че двете мероприятия са насочени към насилствено изменение на конституционно установения ред или срещу териториалната цялост на страната, което Ви задължава да ги предотвратите" - алармираха общинските съветници от ДБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

14

Джендо Джедев

11.12 2022 в 00:00

Средна възраст - 60 години. :D Обща - около 3000. :D

-1395

13

AlexT

10.12 2022 в 20:08

2. Той ще ви убеждава , че армията на Империята на злото ще донесе ДЕМОКРАЦИЯ , СВОБОДА , ПРАВА и щастлив съветски живот , когато ОКУПИРА цяла Украйна и постави, разбира се, някой като Тошо, копейкин,или подобен палячо на ВЛАСТ – за поне 30 години …И затова ние НЕ ТРЯБВА да изпращаме ОРЪЖИЕ на украйнците !?.Към този щастлив съветски живот , към тази перспективаи НИЕ , в ЕВРОПЕЙСКА България, трябвало да се стремим, защото … онези от НАТО и ЕС ни мислят злото, за разлика от едно полуневменяемо джудже в кремъл !?..

-1395

12

AlexT

10.12 2022 в 20:05

1. Един руски агент, един примитив, един водач на русофилско простолюдие, един палячо , като копейкин ,НИКОГА няма да ви каже :
АЗ съм “ЗА” и трябва да се стремим към “Гражданските права” в русия, към руските заплати,пенсии, “СВОБОДИ и ДЕМОКРАЦИЯ”, към руската ИЗБОРНА система , към всестранния контрол на КГБ, към сибирските зандани за дисидентите/ даже лагерите у нас ,вече ги спомена-трябвали !?/ , към руските свободен печат, телевизии, граждански сдружения ,свобода на придвижване вътре в страната и т.н.. :)
ТОЙ няма да ви каже ТОВА.,за да НЕ СТАНЕ СМЕШЕН и жалък.:) ТОЙ , подплатения с рубли, САМО ще КРИТИКУВА живота в България, членството ни в НАТО и ЕС , той ще ви говори за ПРАВОТО на ИЗБОР , вероятно защото ТО е най- развито в русия ..:)) Той ще ви убеждава , че путин е прав , украйнците са виновни ,мръсни, жалки ,НЕблагодарни, че НЕ искат отново РОБСТВОТО на КРЕМЪЛ :) Той ще ви убеждава , че армията на Империята на злото ще донесе ДЕМОКРАЦИЯ , СВОБОДА , ПРАВА и щастлив

-480

11

Октим

10.12 2022 в 18:17

Колко долнопробен и жалък двукрак боклук! Но като че ли са по-малко от изкуфелите нещастни уроди, които лятото бяха окупирали руското посолство и плачеха с глас и едри сълзи, мислейки (де да можеха?) си, че посланичката колхозничка ще си замине заедно с изгонените “дипломатически“ шпиони. Ревяха болните идиоти и крещяха “На кого ни оставяш???“, докато всякакви журналисти ги снимаха за да ги разнасят из световната преса под заглавието: “Такива робски животни има САМО в Б-я и никъде другаде!“

-795

9

Дедо МразИ

10.12 2022 в 15:42

Я че тия са повече от велико въстание и протест за защита на мадуровките

75

8

230 млрд баксов

10.12 2022 в 15:42

Защо беше този шум за 50 пенсии с руZZки знамена.
Малко нюха на активно мероприятие.

2099

7

Mateevk

10.12 2022 в 15:32

За едно са прави тези нещастници - ние не сме неутрални, не можем и никога няма да бъдем! Разделени сме обаче не на две гледни точки, а на два взаимноизключващи се свята - единият, в който има много гледни точки и другият, в който има само една гледна точка. В кой от двата свята иска да живее той и деца му днес всеки трябва да избере.

2159

6

Kilca

10.12 2022 в 15:23

Малее, колко лумпени на едно място!…..