Прокуратурата сезира МВР за проруско шествие, насрочено за днес в София

OFFNews 10 декември 2022 в 11:35 4515 11

Проруско шествие

Снимка FB

Обявата за насроченото шествие

Върховната административна прокуратура сезира министъра на вътрешните работи във връзка с получена от кмета на София информация.

Йорданка Фандъкова е съобщила на прокуратурата, че Столична община е сезирана с две писма - от общинските съветници от групата на „Демократична България" и от представляващи ПП „Код", за обявено в социалните мрежи „празнично гражданско шествие“ под надслов „Ние не сме неутрални! Ние сме за Русия! Победата е наша!“. 

Шествието е насрочено за днес в 13 ч. на "фонтана пред Президентството". Става дума за „митинг в подкрепа на Русия“, който да прераснел в „празнично гражданско шествие“.

На 8 декември общинските съветници от “Демократична България” в Столичния общински съвет призоваха Йорданка Фандъкова да наложи забрана за "провеждане както на митинга, така и на шествието". 

"Убедени сме, че има несъмнени данни, че двете мероприятия са насочени към насилствено изменение на конституционно установения ред или срещу териториалната цялост на страната, което Ви задължава да ги предотвратите" - алармираха общинските съветници от ДБ.

Върховната административна прокуратура е "извършила проверка по отношение на изложената в писмото от кмета на София информация и на приложения снимков материал. Направена е и справка за уведомленията за организиране на събития по Закона за събранията, митингите и манифестациите към Столична община".

Материалите от проверката са "изпратени на министъра на вътрешните работи по компетентност", съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

10

Merc

10.12 2022 в 15:24

Èвроонаниста пак изпълзя от фекалиите.

Леко да не напълниш памперса , мишок !

210

8

Merc

10.12 2022 в 14:50

Истинският мъж трябва да направи няколко неща в живота си :
1. Да построи къща.
2. Да посади дървче.
3. Да унижи или пребие русороб.

22548

7

dolivo

10.12 2022 в 14:45

А в Сащ не бият ли негрите,еврьо?

Глиги не е член на държава обявена за спонсор на тероризма от съюза , в който членува нашата държава. Затова е различно Глиги какво правел някъде.

14469

6

случайно прочетох

10.12 2022 в 14:09

Защо не си направят цирка пред Курило?
После направо да ги приберат.

345

4

Джендо Джедев

10.12 2022 в 12:48

И предимно младежи над 60-годишна възраст са, гледам... :D

-1395

3

AlexT

10.12 2022 в 12:04

2. Той ще ви убеждава , че путин е прав , украйнците са виновни ,мръсни, жалки ,НЕблагодарни, че НЕ искат отново РОБСТВОТО на КРЕМЪЛ :) Той ще ви убеждава , че армията на Империята на злото ще донесе ДЕМОКРАЦИЯ , СВОБОДА , ПРАВА и щастлив съветски живот , когато ОКУПИРА цяла Украйна и постави, разбира се, някой като Тошо, копейкин,или подобен палячо на ВЛАСТ – за поне 30 години …И затова ние НЕ ТРЯБВА да изпращаме ОРЪЖИЕ на украйнците !?.Към този щастлив съветски живот , към тази перспективаи НИЕ , в ЕВРОПЕЙСКА България, трябвало да се стремим, защото … онези от НАТО и ЕС ни мислят злото, за разлика от едно полуневменяемо джудже в кремъл !?..

-1395

2

AlexT

10.12 2022 в 12:02

1. Един руски агент, един примитив, един водач на русофилско простолюдие, един палячо , като копейкин ,НИКОГА няма да ви каже :
АЗ съм “ЗА” и трябва да се стремим към “Гражданските права” в русия, към руските заплати,пенсии, “СВОБОДИ и ДЕМОКРАЦИЯ”, към руската ИЗБОРНА система , към всестранния контрол на КГБ, към сибирските зандани за дисидентите/ даже лагерите у нас ,вече ги спомена-трябвали !?/ , към руските свободен печат, телевизии, граждански сдружения ,свобода на придвижване вътре в страната и т.н.. :)
ТОЙ няма да ви каже ТОВА.,за да НЕ СТАНЕ СМЕШЕН и жалък.:) ТОЙ , подплатения с рубли, САМО ще КРИТИКУВА живота в България, членството ни в НАТО и ЕС , той ще ви говори за ПРАВОТО на ИЗБОР , вероятно защото ТО е най- развито в русия ..:)) Той ще ви убеждава , че путин е прав , украйнците са виновни ,мръсни, жалки ,НЕблагодарни, че НЕ искат отново РОБСТВОТО на КРЕМЪЛ :) Той ще ви убеждава , че армията на Империята на злото ще донесе ДЕМОКРАЦИЯ , СВОБОДА , ПРАВА и щастлив