Фалшив сайт с името на "Протестна мрежа" агитира за БСП

Симона Костадинова 10 септември 2014 в 15:36 12840 8

Фалшивият сайт

Сайт, който копира адреса на този на "Протестна мрежа", агитира за БСП. Фалшификатът е създаден в края на август и е регистриран на името на червения активист Стефан Бъчваров.

Оригиналният сайт на "Протестна мрежа" е на адрес protestnamreja.bg, а ментето - на protestnamreja.com. 

Единственото общо между двата сайта е откраднатото име на организацията, създадена от демонстрантите от #ДАНСwithme. Дизайнът на двете страници е напълно различен, както и съдържанието им.

На фалшивия адрес тече предизборна агитация за кандидат-депутати от БСП, сред които е и Борис Цветков, който стана известен през октомври миналата година с опитите му, заедно с Нина Гергова и още няколко червени симпатизанти, да нахлуе в окупирания от студенти Софийски университет и да провокира насилие.

В горния десен ъгъл на сайта-менте има и няколко петолъчки.

Пред OFFNews блогърът Асен Генов, който е част от "Протестна мрежа", обясни, че въпросният сайт protestnamreja.com, няма нищо общо с тяхната организация и е категоричен, че ПМ не подкрепя БСП по никакъв начин.

„Ясно е, че това се прави с цел злепоставяне. Искат да объркат хората“, каза Генов.

По повод регистрацията на protestnamreja.com блогърът каза:

"Домейнът на фалшивия сайт е регистриран от Стефан Бъчваров. Този човек през всичките месеци на протеста с абсолютно вулгарни обиди, на сексуална и не само основа, атакуваше демонстрантите. Агитирал е открито за БСП. Влизал е в лични конфликти с мнозина от ПМ.“

От OFFNews потърсихме за коментар и самия Стефан Бъчваров, но той каза пред нас единствено, че в момента се намира в Малта и връзката прекъсна.

Вчера Теодор Михайлов от „Протестна мрежа“ е успял да се свърже с Бъчваров. Пред него той потвърдил, че е автор на сайта, но отказал да го премахне.

ПМ все още няма официална обща позиция по темата, но Генов обясни, че обмислят и юридическа защита.

Имаме начин да защитим юридически името "Протестна мрежа", но ни се иска все пак да се разберем, обясни Генов.

Теодор Михайлов предостави на OFFNews цялата си кореспонденция с Бъчваров:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!