Нина Гергова снимана на протестите срещу Орешарски, преди да стане лицето на контрапротеста

OFFNews 03 януари 2014 в 10:18 18238 25

Тук Нина Гергова все още е протестираща. Няколко месеца по-късно тя вече ще е в лагера на контрапротестиращите. Снимка: Тихомира Методиева - Тихича

Снимка Тихомира Методиева - Тихича

Тук Нина Гергова все още е протестираща. Няколко месеца по-късно тя вече ще е в лагера на контрапротестиращите. Снимка: Тихомира Методиева - Тихича

Снимки доказаха, че един от пламенните водачи на контрапротестите срещу протестиращите и в защита на правителството на ламен Орешарски - Нина Гергова - всъщност е бил в редиците на протестиращите.

Кадрите на Тихомира Методиева - Тихича бяха показани от bTV днес.

Нина Гергова е заснета на протест от 28 май 2013 г. Близо до нея е мъж с плакат, на който пише "Олигарски, върви си". Протестът същия ден е предизвикан от предложението на Орешарски архитектът на "Дюнигейт" Калин Тихолов да бъде избран за министър.

По-късно Гергова се превръща в една от водачките на контрапротестите, която често е виждана на контрапротест пред президентството. След тази й пламенна защита лицето на контрапротеста Гергова стана съветник по културата.

През ноември 2013 г. Гергова бе определена за член на Работната група, която ще изработва проект за изменение и допълнение на Закона за паметниците на културата.

„Случайно търсих нещо в архива. Съвсем случайно видях, че Нина Гергова е била на протеста и се сащисах и аз", разказва Тихомира.

Потърсена за коментар, Гергова заявява, че е не се срамува и, че тогава смятала, че кабинетът няма да работи за хората, но, противно на очакванията й, той си взел поука от протестите.

„Излязохме заради един министър и той бързо беше сменен”, обясни тя с уточнението, че това е първото правителство, което се вслушало в хората.

На протеста от 28 май Тихича е снимала и други протестиращи, които по-късно явно са преживели катарзис. Например момче и млада дама са заснети както на протеста тогава, така и сред хората, които нападат окупирания от студенти Софийски университет.

„Катарзис, катарзис. Нали напоследък това стана модерно. Сигурно по финансови съображения е преживяла катарзис”. Така Тихомира коментира кадрите преди и след явната промяна в убежденията на някои протестиращи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!