Нина Гергова снимана на протестите срещу Орешарски, преди да стане лицето на контрапротеста

OFFNews Последна промяна на 03 януари 2014 в 10:18 17570 25

Тук Нина Гергова все още е протестираща. Няколко месеца по-късно тя вече ще е в лагера на контрапротестиращите. Снимка: Тихомира Методиева - Тихича

Снимка Тихомира Методиева - Тихича

Тук Нина Гергова все още е протестираща. Няколко месеца по-късно тя вече ще е в лагера на контрапротестиращите. Снимка: Тихомира Методиева - Тихича

Снимки доказаха, че един от пламенните водачи на контрапротестите срещу протестиращите и в защита на правителството на ламен Орешарски - Нина Гергова - всъщност е бил в редиците на протестиращите.

Кадрите на Тихомира Методиева - Тихича бяха показани от bTV днес.

Нина Гергова е заснета на протест от 28 май 2013 г. Близо до нея е мъж с плакат, на който пише "Олигарски, върви си". Протестът същия ден е предизвикан от предложението на Орешарски архитектът на "Дюнигейт" Калин Тихолов да бъде избран за министър.

По-късно Гергова се превръща в една от водачките на контрапротестите, която често е виждана на контрапротест пред президентството. След тази й пламенна защита лицето на контрапротеста Гергова стана съветник по културата.

През ноември 2013 г. Гергова бе определена за член на Работната група, която ще изработва проект за изменение и допълнение на Закона за паметниците на културата.

„Случайно търсих нещо в архива. Съвсем случайно видях, че Нина Гергова е била на протеста и се сащисах и аз", разказва Тихомира.

Потърсена за коментар, Гергова заявява, че е не се срамува и, че тогава смятала, че кабинетът няма да работи за хората, но, противно на очакванията й, той си взел поука от протестите.

„Излязохме заради един министър и той бързо беше сменен”, обясни тя с уточнението, че това е първото правителство, което се вслушало в хората.

На протеста от 28 май Тихича е снимала и други протестиращи, които по-късно явно са преживели катарзис. Например момче и млада дама са заснети както на протеста тогава, така и сред хората, които нападат окупирания от студенти Софийски университет.

„Катарзис, катарзис. Нали напоследък това стана модерно. Сигурно по финансови съображения е преживяла катарзис”. Така Тихомира коментира кадрите преди и след явната промяна в убежденията на някои протестиращи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.01 2014 в 09:57

Ами, правилно, както има бисексуални, така има и бипротестиращи. Е, няма биконтрапротестиращи, но там платата е доволна. За Булевард Дудуков - той раздава по подесетарка на калпак, а касиерките му отпускат само двайсетарка, разликата е за усилието им, но пак, за гладен помияр - добре.

05.01 2014 в 06:17

Ами нормално е, както виждате останаа 20-30 от постоянно платените .... всички други правилно се ориентираха щото тоя протест нема кауза или по-точно е кауза пердута.
България неще да връща Боко и гаргамелите!!!!

05.01 2014 в 05:44

Добро определение за понятието "курва".

04.01 2014 в 18:42

Никак няма да се изненадам ако такива люде, които изпитват твърде силна нужда да се изявяват насам-натам, сформират и ре-контра протест, че да намерят мястото си :)

04.01 2014 в 18:21

Преди протестирах - сега не. Тезата, че някой не няма право да си променя мнението е нелепа. Това прави цялата статия абсурдна.

04.01 2014 в 14:19

Голема клаССа е женицата !!! Ако не беше ТЯ, кой щеше да ни Упрови ДОБРОСЪСЕДСКИТЕ УтнУшения с Германия и Франция ? А?

04.01 2014 в 13:43

Обичам леките жени, но мразя номерата им...

P. S. Пиша " леките жени" от благоприличие.

04.01 2014 в 05:58

ех заради такива сме на това дережде

03.01 2014 в 21:05

Ученото си учено. Освен за 5-6 комисии се оказа,че става и за протестираща и за контрапротестираща.

03.01 2014 в 21:05

Попадението е точно в десятката!Катарзис ли бе да го опишеш!Жена ми много се смя,аз съвсем се втрещих,а даже не си бях изпил аператива.Първо беше онзи велик"поет"от Котел,с класическата ода за Орешарски,после една баба свири на пиано химн за ГЕРБ,накрая тази персона,изтипосана черно на бяло!Моля ви,лекари психиатри,не бягайте от БГ!Имаме випиюща нужда от Вас,моля Ви!Че от опорни точки,катарзиси и пр.екстри,съвсем ще се сбъркаме.