ЕВН помага за изсушаването на наводнените къщи в Камено

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2017 в 13:45 1178 0

ЕВН ще осигури дейността на абсорбаторите на влага за къщите, пострадали от наводненията в община Камено, област Бургас, както и разходите, свързани с изсушаването на имотите, съобщиха от компанията.

За целта компанията е в контакт с кмета на община Камено г-н Жельо Вардунски, с когото се координират и допълнителни действия за възстановяване на пострадалите села като поправка на паднали огради и др.

Доброволци от компанията ще се включат и в цялостната дейност по възстановяване на нормалния ритъм на живот в пострадалите села.

Още от 2015 г. в ЕВН действа програма за корпоративно доброволчество, в която всеки сътрудник получава подкрепа от компанията при полагане на доброволен труд в полза на обществена кауза. До този момент сътрудниците на дружеството са реализирали над 100 доброволчески акции в деветте области на Югоизточна България, подпомагайки десетки местни общности, сдружения, читалища, образователни и социални заведения.

ЕВН съдейства на пострадалите села в община Камено още от първите часове на пороите, когато аварийните екипи успяха да възстановят електрозахранването в максимално кратък срок въпреки тежките условия, в които работиха.