Quantcast

EVN обжалва в съда новите цени на тока

OFFNews Последна промяна на 01 юли 2014 в 18:41 2329 3

Електроразпределителното дружество EVN ще обжалва в съда решението на ДКЕВР за новите цени на тока, съобщиха от компанията.

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране обяви в понеделник, че от 1 юли се въвеждат нови цени на тока - 0.18510 лв./кВтч дневна тарифа и 0. 10434 лв. /кВтч нощна тарифа или съответно с 0,64% и с 0,22%. 

EVN ще обжалва определения от ДКЕВР максимален размер на отклонението на дневните почасови прогнозни графици, включени в крайната цена, на крайния снабдител и електроразпределителните дружества. Подаването на дневни почасови прогнози е заради пазара на балансираща енергия, който започна да работи на 1 юни.

Допустимият размер на отклонение за специалните балансиращи групи на крайните снабдители е до 1,5%, а за специалните балансиращи групи на операторите на електроразпределителните мрежи – до 0,5%.

Анализ на EVN е показал, че в решението на ДКЕВР има нарушение на българското и европейското законодателство, което ще бъде оспорено в съда, а резултатът ще бъде отразен в арбитражното дело, което концернът EVN AG заведе миналата година в Международния център за уреждане на инвестиционни спорове на Световната банка по силата на договор за взаимна защита на инвестициите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.07 2014 в 09:32

Професоре стига с тея опрни точки цените не се вдигат дкевр а не от ерптата. Господарите ти от позитано прибират големите пари, е сигорно ги изнасят към Москва.

02.07 2014 в 00:05

Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. Ако ДКЕВР си вършеше работата наистина, нямаше енергетиката да е в такова състояние. Досега НЕК е натрупала 1.5 млрд. лв. дефицит и задължения не заради електроразпределителните дружества, вследствие на предишната регулаторна политика на ДКЕВР. Най-лесно е да плюем чужденците, но проблемите не започват с тях, а отново са в нашата градина!

01.07 2014 в 21:25

Енергийните вампири стават все по-жадни за кръвта на българския народ. Вдигат непрекъснато цените, помпат печалбите нагоре и изнасят в чужбина нашия национален доход.

Това е причината да сме най-бедната страна в Европа - националното богатство се заграбва от чужди фирми, установили тук полуколониален експлоататорски режим върху гърба на най-бедния народ в Европа.

Срам, срам, срам...