Ева Лонгория ще оценява Bee Smart Technologies на финала на The Venture

OFFNews Последна промяна на 22 юни 2016 в 14:44 2513 0

Световноизвестната актриса, бизнесдама и филантроп Ева Лонгория беше обявена като част от журито на The Venture – конкурсът, с който Chivas Regal подкрепя най-иновативните стартъпи от целия свят, сред които е и българският проект на Bee Smart Technologies, посветен на спасяването на пчелите от изчезване.

Ева Лонгория ще се присъедини към експертите от журито, на което е поверена задачата да разпредели сумата от 1 милион долара между финалистите в The Venture. Това са вдъхновяващите социални предприемачи, които имат за цел да изградят успешен бизнес, създавайки позитивна промяна в живота на другите.

Актрисата може да предложи на финалистите в конкурса безценния си опит, натрупан по време на успешното съществуване на фондацията ѝ, която помогна на латиноамериканците да създадат по-добро бъдеще за себе си и семействата си, благодарение на образование и предприемачество.

Във втората година на конкурса, организиран от Chivas, бяха подадени над 2500 заявки, борещи се с проблеми на обществото и околната среда. Всяка от 27-те държави участници излъчи по един финалист, който ще я представи през юли в Ню Йорк. След като преминат през четвърт и полуфиналите, последното предизвикателство ще бъде да впечатлят Лонгория и останалите съдии само за пет минути пред жива публика на 14 юли.

„Радвам се, че съм част от журито на Chivas The Venture и нямам търпение да чуя уникалните истории, които стоят зад 27-те проекта от цял свят. Социалното предприемачество ще играе огромна роля в бъдещето на бизнеса и е много близко до сърцето ми. Късмет на всички финалисти!“, каза Ева Лонгория. 

Лонгория ще журира заедно с Джо Хъф (основател на LSTN Sound Co.), Сонал Шах (основател и изпълнителен директор на Beeck Center for Social Impact + Innovation) и Александър Рикар (председател на борда на директорите на Pernod Ricard и изпълнителен директор).

Джо Хъф беше поканен да се присъедини към тазгодишното жури заради своето познание и успешния му опит със създаването на социалноотговорната компания LSTN Sound Co. Нейното мото е „Това, което е добро за бизнеса, трябва да бъде добро и за света“. Целта му е да изработва висококачествени аудио продукти и да използва приходите от продажбите, за да променя животи. Всяка покупка спомага за осигуряването на слухов апарат за човек в нужда. За по-малко от три години от създаването на фирмата, тя е дарила със слух над 20 000 души.

„Социалното предприемачество е нещо, с което се занимавам от много години. Имам огромна страст за употребата на бизнеса като сила на доброто и вярвам, че това е все по-важно в днешния свят. Спектърът на областите, в които работят стартъпите от тазгодишния конкурс Chivas The Venture, е вълнуващо голям и нямам търпение да се срещна с предприемачите и да разбера повече за техния бизнес“, коментира Джо.

„Наистина сме развълнувани да обявим Ева Лонгория за член на журито на тазгодишния Chivas The Venture. Тя има нескрита страст към преприемачеството и е наясно с важността на бизнеса за внасянето на позитивна промяна в обществото. Заедно с Джо Хъф, Сонал Шах и Александър Рикар, чувстваме, че създадохме перфектния баланс от експерти“, добави Ричард Блек, Global Brand Director на Chivas.

Това е втората част на конкурса, първата представляваше онлайн гласуване, проведено между 9 май и 13 юни. В него българският участник Bee Smart Technologies събра сумата от 10 741 долара, което го класира на седмо място от 27 участници от цял свят. Родният стартъп остави зад себе си проекти от държави като САЩ, Япония и др.

За да разберете повече за членовете на журито и финалистите, посетете www.TheVenture.com.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови