Chivas The Venture обяви 27-те финалисти, които ще се борят за 1 млн. долара

OFFNews 14 март 2016 в 15:26 2961 0

Глобалният конкурс Chivas The Venture обяви 27-те финалисти, които ще се борят за награден фонд от 1 милион долара. 

Впечатляващата група от финалисти, между които е и българската компания Bee Smart Technologies, се представиха най-добре в световния конкурс The Venture на Chivas Regal сред общо 2500 кандидати.

Те ще премерят сили на финала на The Venture в Ню Йорк. Всеки финалист ще разполага само с 5 минути, за да впечатли глобалното жури на The Venture и да спечели финансиране на проекта си.

27-те финалисти са ярък пример за съвременен иновативен бизнес подход и изобретателност и илюстрират положителната тенденция все повече бизнес лидери да насочват усилията си към проекти, които могат да доведат до положителна промяна в света.

Пример за това е българският финалист – младата компания Bee Smart Technologies, която си поставя за цел да намери решение на проблема с измирането на пчелите по цялата планета. Откриват го в създаването на “умни кошери” с инсталирани сензори, които позволяват на пчеларите да имат постоянен контрол и наблюдение над пчелите и да реагират в правилния момент при възникване на проблем.

На глобално равнище тази дигитализация позволява събирането на информация за състоянието на кошерите в целия свят в единна база данни, чието анализиране ще има ключово значение за намирането на решение, което да спре повсеместното измиране на пчелите.

Преди големия финал в Ню Йорк предприемачите, които достигнаха до него, ще вземат участие в The Venture’s Accelerator Week, която ще се проведе в университета в Оксфорд във Великобритания от 12 до 20 март. В центъра за социално предприемачество The Skoll те ще преминат през вдъхновяваща и развиваща техните умения програма, която ще им помогне да подобрят своите лидерски способности и практически умения под ръководството на световни ментори и експерти.

От 9 май до 13 юни ще бъде отворено гласуването на сайта на платформата The Venture за финалистите в конкурса, където всеки ще може да подкрепи предпочитания от него участник в надпреварата за 1 милион долара.

В продължение на 5 седмици хора от цял свят ще определят чрез вота си как ще бъдат разпределени между участниците в конкурса първите 250 000 долара от наградния фонд на финансиранaта от Chivas Regal глобална платформа за социално предприемачество.

Победителите, които ще се си разделят останалите 750 000 долара от наградния фонд, ще бъдат определени от глобално жури след напрегната надпревара между 27-те участници в конкурса. Крайните финалисти ще бъдат обявени на глобалния финал на The Venture, който ще се проведе в през юли в Ню Йорк.

Повече информация за The Venture можете да намерите на интернет страницата на конкурса, където можете да оказвате и подкрепа на българския финалист. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови