Екстрадираме във Франция българин, източвал банкови карти

OFFNews 06 юни 2014 в 20:04 1952 1

България да екстрадира Андон Донев във Франция, където да бъде разследван за измама и подправяне на платежни инструменти, извършени от престъпна група, реши Варненският апелативен съд.

Искането е на окръжен прокурор в Нант, Франция.

50-годишният българин е обвинен в измама, извършена в престъпно сдружаване, в притежаване на инструменти за подправка на банкови карти и в неправомерно теглена на пари от тях.

Донев е бил задържан на 14 октомври 2011 г. в град Жарни, заедно с друг българин Вал. Корнеев веднага, след като са поставили скимиращо устройство на банкомат в местната спестовна каса. В престъплението участвал и трети българин. Преди това престъпната група действала по същата схема и на територията на Хановер, Германия.

През месец май тази година при обиск от жилището на Донев във Варна полицията е иззела техника за кодиране на банкови карти, както и стотици „бели пластики“.

Властите във Франция са дали уверение пред българския съд, че след приключване на следствените действия там Донев ще бъде върнат в родината, за да бъде разследван за престъпленията, извършени на наша територия.

Решението на Апелативен съд Варна за предаването на Андон Донев на компетентните власти във Франция е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови