Екоминистърът: Карадере не е резерват, ограден с телена ограда

OFFNews Последна промяна на 12 април 2014 в 11:09 4394 9

Карадере

"Нека не забравяме, че никъде по света зоните по "Натура" (каквато е Карадере - бел. ред.) не са резервати, те не са оградени с телена ограда". Това заяви пред bTV екоминистърът Искра Михайлова в отговор на коментар от водещия Антон Хекимян, който заподозря, че властта все пак ще допусне строеж в Карадере, ако инвестиционният проект е съобразен със законодателството.

Попитана за категоричен отговор дали в Карадере ще се строи или не, Михайлова обяви, че за нея инвестиционните намерение за Карадере не съществуват, защото в екоминистерството няма регистриран проект.

Министър Михайлова каза още, че случаят около Карадере е станал повод законодателни промени в положителна посока.

"Министерски съвет се съгласи с мен в новата редакция в правилника за прилагане на Закона на инвестициите за текст, че за какъвто и да е проект ще се взима решение, само след като се вземе решение за екологичната му съобразност", каза Михайлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.10 2014 в 09:58

Иванова вие каде ходите на море.

10.10 2014 в 23:33

Ако проектът е екологически и юридически съобразен,да се строи! Стотина протестиращи не могат да диктуват решения.

12.04 2014 в 22:53

местните не могат да си ползват нивите, за това искат да продават. местните не могат да строят, за това искат да продават. местните не могат да направят къмпинг, сергия на плажа, заведение на плажа,,,,, . Изобщо параграф подобен на 22, от който печелят само тези които трябва.

12.04 2014 в 18:38

С екоизмамниците, екоманипулаторите и екорекетьорите смело вървим към древността. Когато приемаха прословутата Натура 2000, никой не се поинтересува дори за влезлите в сила, законни планове и устройствени схеми за развитие, камо ли за нещо хубаво, което може да се случи и в бъдеще време. Зелени некадърници. И така мога да ги квалифицирам.

12.04 2014 в 16:54

Екоминистърът: Карадере не е резерват, ограден с телена ограда
ясно и на екоминистъра дадоха парици

12.04 2014 в 12:46

Властта се окопа.Надали,докато течаха протестите миналата година,щяха да си мислят за Карадере.Властта е взела едни кинти под масата,а масата на парите е явно,голяма.Застрояването на тази райска местност е престъпление."Инвеститорите"са скандални.Видимо пране на парици през кухи дружества и офшорки.Следователно,допускащите това безобразие,т.е."Властта"е скандална и престъпна.И повече от явно,ще отстоява"правата"на бетониращите,въпреки недоволството.Така мисля аз.

12.04 2014 в 12:30

Дружба е свърталище на наркомани има ги и в твоя вход!

12.04 2014 в 11:56

На тъпата комунистическа курва,да задам един въпрос!Колко резервата у нас са оградени със тел?А на Възмутения да му кажа,още от както го изкопаха това езеро,освен малко риба почти нищо няма!А боклуците си ги направихте самите вие и циганите които живееха да гьола/сеге не знам още ли са там!Ако самите вие не си пазите езерото,не чакайте някой друг да го свърши!

12.04 2014 в 11:26

Елате да видите унищожената флора и фауна на езерото в Дружба,а не ни занимавайте със свърталището на наркомани по морето.