Инвеститорът в Карадере: Строежът започва през септември

ОFFNews 25 март 2014 в 10:55 4407 6

Карадере
Карадере

Строителството на Карадере ще започне през септември тази година по план, убеден е представителят на инвеститора Скот Пъркинс, член на борда на директорите на „Мадара Юръп” АД.

В предаването „Тази сутрин” на bTV той заяви, че това зависи от "дългата процедура по ОВОС за разрешителните за строителство", но се надява строителството да стартира тази година.”

Миналата седмица друг представител на инвеститора, Тим Чадуик, изрази пълна увереност, че необходимите документи за екологична съвместимост ще бъдат получени, припомня bTV. След като изтъкна, че инвеститорът е провел „дълга борба” и е контактувал с различни представители на българските правителства, Чадуик отказа да посочи кой е бил „най-услужлив” с аргумента, че ще „загуби приятел”. Скот Пъркинс определи това като „английски хумор”, който според него е бил неправилно разбран от българската аудитория. „Това е просто един израз, няма приятели в бизнеса”, категоричен бе Пъркинс.

Той увери още, че заявлението за инвестиционен проект на „Мадара Юръп” е било подобрено. „Преди в Агенцията по инвестиции не ни одобриха и ни направиха предписания как да подобрим проекта. Подобрили сме нашето заявление, затова миналата седмица беше одобрено”, коментира той.

Пъркинс отрече връзката със спрения през 2009 г. проект в местността „Тузлата”. „Шабла не е проект на „Мадара Юръп”, а на „Бляк Сий Гардън”. Няма нищо общо с „Мадара „Юръп”, подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови